Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O nouă reacţie din partea CIO în privinţa boicotului Jocurilor Olimpice de iarnă: "Suntem ferm împotriva oricărei politizări"

O nouă reacţie din partea CIO în privinţa boicotului Jocurilor Olimpice de iarnă: "Suntem ferm împotriva oricărei politizări"

Jocurile olimpice

Comentarii

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a organizat sâmbătă, la Lausanne, a zecea sa reuniune anuală, iar în declaraţia finală şi-a reafirmat totala opoziţie faţă de orice politizare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, referindu-se la ţări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie sau Australia, care au anunţat un boicot diplomatic.

"Suntem ferm împotriva oricărei politizări a Jocurilor Olimpice şi a sportului, menţionând, totodată, necesitatea neutralităţii politice în rândul CIO, la Jocurile Olimpice şi în întreaga Mişcare Olimpică", se arată în declaraţia finală a reuniunii.

Acest apel la nepolitizare a avut loc în timp ce doi manifestanţi tibetani au protestat în imediata apropiere a sediului CIO din Lausanne, legându-se cu lanţuri de statuia cu inele olimpice aflată la intrarea în sediul forului olimpic internaţional, pentru a cere boicotarea Jocurilor de la Beijing.

Participanţii la reuniune au asigurat că Beijing 2022 va deschide o nouă eră în sporturile de iarnă, datorită angajamentului Chinei de a implica 300 de milioane din cetăţenii săi să pratice acest tip de sporturi.

După SUA, Australia, Marea Britanie şi Canada au anunţat, miercuri, boicotul diplomatic al competiţiilor pentru a denunţa încălcarea drepturilor omului în China.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare