Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O super gimnastă şi-a depus actele pentru renta viageră. A suferit două operaţii la tendon

O super gimnastă şi-a depus actele pentru renta viageră. A suferit două operaţii la tendon

Gimnastică

Comentarii

Gimnasta Larisa Iordache şi-a depus actele pentru renta viageră, începând cu data de 1 ianuarie. Ea a suferit o ruptură de tendon ahilian, chiar înaintea CM din Canada, şi a suferit între timp două operaţii, fiind în recuperare în următoarele şase luni. ”Renta viageră este o soluţie legală la care are dreptul în perioada în care se recuperează”, a declarat secretarul general al FRG, Mircea Apolzan.

”Larisa a suferit la începutul acestei luni a doua operaţie, iar decizia cu renta viageră este ceva logic în această situaţie. Este o soluţie legală pentru perioada în care se va recupera, adică următoarele şase luni. Şi Drăgulescu, Ponor, canotoarele sau alţi sportivi au recurs la această soluţie, iar apoi au revenit în activitate. Larisa are şi ea acest drept, nu se pune problema de încheierea carierei, ci de a primi nişte bani la care are dreptul pe perioada recuperării. Chiar astăzi am confirmat, ca federaţie, rezultatele ei, pentru întocmirea dosarului. Acesta va merge la MTS, care este organismul reprezentativ ce acordă renta”, a declarat Mircea Apolzan

Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire, în luna octombrie, înaintea intrării la primul aparat, solul, la CM de la Montreal, suferind o ruptură de tendon ahilian la piciorul stâng.

Larisa Iordache urma să evolueze la toate cele patru aparate şi era creditată cu şanse la medalii în proba de individual-compus la Campionatele Mondiale de la Montreal.

Ea a suferit o primă intervenţie chirurgicală la puţin timp după accidentare, iar la începutul acestei luni a fost din nou operată, astfel că perioada de recuperare se prelungeşte.  

Larisa Iordache, 21 ani, are în palmares numeroase medalii la marile competiţii, între care argint la individual compus (2014), argint la sol (2014), bronz la sol (2013) şi bronz la individual compus (2015), toate la Campionate Mondiale, precum şi 12 medalii la Campionate Europene, din care cinci de aur, şi medalia de argint la JO din 2012, cu echipa. Ultima sa medalie este bronzul la bârnă, obţinut la Campionatele Europene din luna aprilie, de la Cluj-Napoca.

Afla mai multe despre: larisa iordacherenta viageramircea apolzandoua operatiitendonruptura 

viewscnt
Articole similare