Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OFICIAL | Lewis Hamilton o părăseşte pe Mercedes la finalul sezonului 2024 şi semnează cu Ferrari

OFICIAL | Lewis Hamilton o părăseşte pe Mercedes la finalul sezonului 2024 şi semnează cu Ferrari

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton pleacă de la Mercedes după 12 ani petrecuţi la Mercedes şi semnează cu Ferrari, din sezonul 2025.

Pilotul britanic în vârstă de 38 de ani părăseşte constructorul german după 12 sezoane, şase titluri mondiale şi zeci de victorii obţinute din 2013 până în prezent.

„În ceea ce priveşte relaţia dintre şofer şi echipă, relaţia noastră cu Lewis a devenit cea mai de succes din acest sport şi este ceva la care putem privi înapoi cu mândrie; Lewis va fi întotdeauna o parte importantă a istoriei sportului cu motor Mercedes. Cu toate acestea, ştiam că parteneriatul nostru va ajunge la un sfârşit natural la un moment dat, iar acea zi a venit.

Acceptăm decizia lui Lewis de a căuta o nouă provocare, iar oportunităţile noastre pentru viitor sunt interesante de aşteptat. Dar, deocamdată, mai avem un sezon de parcurs şi suntem concentraţi să mergem la curse pentru a oferi un 2024 puternic." a anunţat Toto Wolff, conform site-ului celor de la Mercedes AMG Petronas F1 Team.

 

 

Lewis Hamilton îl va înlocui pe Carlos Sainz la Ferrari, în 2025

Britanicul va pilota pentru Ferrari din 2025 şi va fi colegul monegascului Charles Leclerc. Lewis Hamilton îl va înlocui pe spaniolul Carlos Sainz care o va părăsi pe Ferrari la sfârşitul acestui sezon.

"Scuderia Ferrari are plăcerea de a anunţa că Lewis Hamilton se va alătura echipei în 2025, cu un contract pe mai mulţi ani." au declarat cei de la Scuderia Ferrari, pe Twitter.

 

 

Ultimul sezon al britanicului la Mercedes începe pe data de 29 februarie, cu antrenamentele Marelui Premiu din Bahrain, prima cursă va avea loc duminică, 2 martie, în direct pe canalele Orange Sport.

Afla mai multe despre: formula 1lewis hamiltonferrarimercedestoto wolff 

viewscnt
Articole similare