Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

OPINIE Cosmin Băleanu | Efectele pandemiei de coronavirus asupra fotbalului mondial

OPINIE Cosmin Băleanu | Efectele pandemiei de coronavirus asupra fotbalului mondial
Comentarii

Trăim vremuri complicate, dar din care vom avea şi multe de invăţat. Vremuri care vor face, probabil, ca şi viitorul să arate altfel. Lucrurile se schimbă cu o viteză uluitoare într-un timp foarte scurt.

Cam care ar fi deja lucurile pe care le-am invăţat ? Sau ar trebui. Cine şi-ar fi imaginat în pauza de iarnă, perioada transferurilor, că în câteva luni vom ajunge aici? Oare câţi nu au lăsat pentru la vară lucruri pe care le puteau face deja în condiţii foarte avantajoase? Oare câţi jucători, cluburi şi mai ales impresari nu s-au gândit că vara următoare este momentul in care vor da lovitura? Vine Campionatul European, apoi vin şi Copa America şi JO şi atunci va fi momentul în care să pună condiţii şi să mai câştige câteva milioane, probabil, şi-or fi spus mulţi dintre ei.

Ce să vezi? Piaţa, taraba, toate s-au închis peste noapte. Dar asta nu ar fi, poate, cea mai gravă problemă. PSG, de exemplu, a pierdut 5 milioane de euro doar dintr-un singur meci jucat fără spectatori ! Si, cu siguranţă, vor mai fi. Iar ţiţeiul s-a ieftinit. Se fac tot felul de calcule care azi sunt mai degrabă speculaţii. Un lucru este clar. Consecinţele economice în sport sunt greu de anticipat, dar pagubele vor fi imense.

Mai crede cineva astăzi că vom mai avea în viitorul apropiat suta de milioane plătită pe vreun jucător? Aveam la orizont doar la stadiul de zvon, câteva transferuri răsunătoare. Foarte probabil aşa vor rămâne. Sau cifrele vor fi cu totul altele. Ar mai refuza astăzi Valencia oferta Barcelonei pentru Rodrigo?

Sau PSG oferta pentru Neymar? Oare chiar o fi refuzat Gigi Becali 10 milioane pe Dennis Man? Însă de unde am plecat? Unde eram ? La 120 de milioane plătite de Atletico pe Joao Felix, 80 Juve pe de Ligt, 85 Man.Utd pe Maguire sau 60 mil. plătite de Real pentru Jovic

Asta doar vara trecută. Unde mai eram? La salarii de peste 1 milion de euro lunar. Chiar şi portari sunt astăzi în fotbal care au asemenea salarii. Cine a refuzat aşa ceva in iarnă, oare cam cum simte acum?

E adevărat, asta era piaţa, astea erau preţurile, tarifele. Până şi în zona de Nord a Bucureştiului se vindeau apartamente incă neconstruite cu 3000 de euro/m2. Însă foarte probabil mulţi s-au şi lăcomit, au aşteptat să dea lovitura vieţii. Pe care nu dat-o, ci au luat-o.

Articol scris de: Cosmin Băleanu

 

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare