Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Optimi cu surprize în FIBA EuroBasket 2017. Franţa, Lituania, Croaţia şi Muntenegru eliminate din competiţie

Optimi cu surprize în FIBA EuroBasket 2017. Franţa, Lituania, Croaţia şi Muntenegru eliminate din competiţie

Baschet

Comentarii

Caravana baschetului european s-a mutat de câteva zile în Istanbul, metropola de pe malurile Bosforului devenind gazda meciurilor eliminatorii din FIBA EuroBasket 2017 până în data de 17 septembrie.

După ce au trecut prin “sita” grupelor principale, cele mai valoroase 16 reprezentative naţionale din intrecerea continentală continuă cursa spre podium şi implicit pentru cucerirea trofeului “Nikolai Semaschko”, primul obstacol fiind optimile de finală. Şi dacă în grupele principale n-au fost înregistrate prea mari surprize, în week-end-ul recent încheiat, prima faza eliminatorie găzduită de impunătoarea “Sinan Erdem Arena” din Istanbul a adus mai multe rezultate neaşteptate. Cotate printre favorite, Franţa, Lituania, Croaţia şi Muntenegru au părăsit prematur cursa continentală, fiind eliminate încă din optimi de Germania, Grecia, Rusia si Letonia, în vreme ce Spania, Slovenia, Serbia şi Italia au completat în mod aşteptat tabloul sferturilor de finală FIBA EuroBasket 2017.
 
Sâmbătă, în prima serie din cadrul optimilor de finală, galonatele naţionale ale Franţei şi Lituaniei, au fost eliminate din cursa de Germania şi Grecia, la capatul unor dispute extrem de interesante, în care învingatoarele au găsit resursele necesare pentru a elimina din competiţie două nume mari ale baschetului continental. Astfel, prima disputa eliminatorie din weekend-ul recent încheiat a adus faţă-n faţă pe parchetul arenei Sinan Erdem din Istanbul două naţionale cu pretenţii diferite, Slovenia şi Ucraina, prima venind din postura de lider neînvins al Grupei A, în vreme ce a doua venea din postura unei echipe ce a prins optimile pe ultima suta de metri în defavoarea Georgiei.
 
Dupa un meci fara istoric, Slovenia si-a pastrat aura de echipa invincibila si a inregistrat al saselea succes consecutiv la turneul final european, impunandu-se cu scorul de 79-55, gratie evolutiei deosebite a trioului format din Randolph (21 p) – Prepelic (14 p, ) – Doncic (14 p, 9 rec, 6 pase). A urmat o confruntare de zile mari intre doi “titani”, Germania si Franta, in care diferenta a fost facuta de Schroder (22 p) si Theis (21 p), in pofida unei opozitii spectaculoase venita din partea lui Fournier (27 p).
 
După un debut în forţă al baschetbaliştilor din Hexagon, care păreau decişi să se desprindă în câştigători după un prim sfert ireprosabil, scor 19-10, nemţii au declanşat o cursă nebună de urmărire şi au revenit în joc pas cu pas, recuperând din diferenăa până la finalul celui de-al treilea sfert, scor 56-55 în favoarea Franţei. În ultimele zece minute, Germania a găsit soluţii de contracarare a ofensivei adverse şi bazându-se pe un tir cu o precizie incredibilă în aruncările de la mare distanţă (6x3) a reuşit să încline definitiv balanţa victoriei în favoarea ei, fluierul de final înregistrând eliminarea Franţei… Scor final, 84-81 în favoarea Germaniei, şi foştii campioni ai Europei au ieşit prematur din cursă!
 
A treia partidă din optimi a opus naţionalele Finlandei şi Italiei, baschetbaliştii din Peninsulă reuşind să obţină o victorie muncită, cu scorul de 70-57, datorită unui prim sfert furtunos, în care s-au desprins până la un incredibil 30-17 şi nu au mai cedat avantajul până la final. Ultima confruntare din prima serie a meciurilor eliminatorii a produs o altă mare surpriză, Lituania fiind scoasă din cursă de Grecia, scor 64-77, la capătul unui joc dominat clar de eleni, care au beneficiat de apetitul ofensiv al lui Sloukas (21 p).
 
Duminică, în cea de-a doua serie a meciurilor din optimile de finală, surprizele au continuat în “Sinan Erdem Arena” din Istanbul, naţionalele Croaţiei şi Muntenegrului părăsind competiţia după ce au fost eliminate de Rusia şi Letonia.
 
A urmat confruntarea dintre Serbia şi Ungaria, în care Bogdanovic (17 p), Kuzmic (17 p), Marjanovic (14 p) si Macvan (14 p) s-au întrebuinţat serios pentru a obţine în final o victorie meritată, cu 86-78. Deţinătoarea trofeului, Spania, a obţinut în mod firesc cea de-a 12-a victorie consecutivă în întrecerile continentale, “Furia Roja” trecând la pas de naţionala Turciei, cu scorul de 73-56, după un nou regal baschetbalistic oferit de Rubio, Rodriguez şi fraţii Gasol.
 
Ultima confruntare din faza inaugurală a meciurilor eliminatorii a scos pe teren reprezentativele Croaţiei şi Rusiei, dar calculele au fost răsturnate total de baschetbaliştii pregătiţi de antrenorul Sergey Bazarevich, care s-au impus cu 101-78, după o evoluţie impresionantă a “argintului viu” Aleksei Shved, care a bifat si un double-double (27 p, 12 pase).
 
În urma acestor rezultate, programul meciurilor din cadrul sferturilor de finală ale FIBA EuroBasket 2017 arată în felul următor:
12 septembrie (Sinan Erdem Arena Istanbul)
Germania – Spania (ora 18:45)
Slovenia – Letonia (ora 21:30)
13 septembrie (Sinan Erdem Arena Istanbul)
Grecia – Rusia (ora 18:45)
Italia – Serbia (ora 21:30) 

Afla mai multe despre: fiba eurobasket 2017franţa lituania croaţia şi muntenegru eliminate,  

viewscnt
Articole similare