Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pandemia i-a dat idei. Ceferin pregăteşte schimbări importante în cupele europene: "Începem să discutăm serios despre un nou sistem"

Pandemia i-a dat idei. Ceferin pregăteşte schimbări importante în cupele europene: "Începem să discutăm serios despre un nou sistem"
Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, într-un interviu pentru AP, că va analiza varianta menţinerii meciurilor din cupele europene într-o singură manşă, acest sistem, pus în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus, fiind mai atractiv.

“Trebuie să spun că acest sistem cu un meci pare mai interesant pentru mine decât celălalt, cu două manşe. Este unul dintre lucrurile interesante aduse de această pandemie. Trebuia să adoptăm un astfel de sistem. A trebuit să jucăm astfel, dar până la urmă vedem că este un sistem foarte interesant.

Acum este destul de complicată introducerea unui turneu final 8 în calendar. Dar am văzut că oamenii vor meciuri atractive şi că, într-o manşă, orice echipă poate bate orice echipă în Liga Campionilor sau în Europa League. Aşa că este ceva de luat în calcul pentru viitor... Cred că în septembrie sau octombrie va trebui să începem să discutăm serios despre asta.

Prieteni din fotbal şi din afara fotbalului mă sună şi îmi trimit mesaje şi îmi spun şi ei că sunt extrem de încântaţi de acest sistem, a afirmat Ceferin.

LIVE VIDEO | PSG - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor, azi, 22:00, pe Telekom Sport 1 şi telekomsport.ro. Tot ce trebuie să ştii despre meci

Organizarea fazei finale a Ligii Campionilor la Lisabona, cu opt echipe, a părut să fie posibilă deoarece pe cele două stadioane nu au avut acces fanii, din cauza pandemiei, astfel că autorităţile nu au fost nevoite să gestioneze situaţia suporterilor pe străzi.

Un format de final four ar putea fi mai practic pentru a fi găzduit de un oraş.

“Eşti în centrul atenţiei timp de o săptămână şi ar putea fi ceva fantastic, dar vom vedea. Calendarul este foarte complicat, fotbaliştii joacă aproape 365 de zile pe an.

Va trebui să vedem cum o vom face, dacă o vom face. Însă cred că este un format interesant, la care nu ne-am gândit înainte. Vom începe să discutăm despre acesta atunci când ne vom reuni”, a declarat Ceferin.

Afla mai multe despre: champions league 

viewscnt
Articole similare