Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pare o glumă pentru fotbalul european. Tocmai s-a realizat cel mai scump transfer între două cluburi din MLS. Suma e infimă

Pare o glumă pentru fotbalul european. Tocmai s-a realizat cel mai scump transfer între două cluburi din MLS. Suma e infimă
Comentarii

Internaţionalul american Darlington Nagbe a fost transferat de Atlanta United de la Portland Timbers, în schimbul sumei de 1.65 de milioane de dolari. Deşi pare surprinzător, acesta este noul record în materie de transferuri între două cluburi din MLS.

Ce-i drept, sumele cheltuite de echipele din MLS par extrem de mici în comparaţie cu transferurile făcute de cluburile uriaşe din Europa. Până la plecarea lui Nagbe de la Atlanta, cea mai scumpă mutare din MLS a fost de 1,6 milioane dolari, suma dată de Orlando City în schimbul unui alt internaţional american, Don Dwyer.

Nagbe, în vârstă de 27 de ani, a evoluat întreaga carieră din 2011 la Portland, club cu care a câştigat titlul de campion MLS în 2015.

Mijlocaşul ofensiv de origine liberiană a marcat 27 de goluri pentru Portland, dintre care trei în acest sezon. El a purtat de 24 de ori tricoul echipei SUA.

Transferurile cu plata unei indemnizaţii sunt rare în MLS, echipele preferând schimburile între jucători după modelul celorlalte ligi profesioniste din sporturile americane (NBA, NHL, NFL).

Afla mai multe despre: nagbeeuropamlsatlantaportland 

viewscnt
Articole similare