Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Pe caterincă, suntem deja campioni mondiali”. Echipa naţională a României nu l-a ”uitat” pe Gigi Buffon. Postarea care i-a enervat pe fani

”Pe caterincă, suntem deja campioni mondiali”. Echipa naţională a României nu l-a ”uitat” pe Gigi Buffon. Postarea care i-a enervat pe fani
Comentarii

Italianul Gianluigi Buffon, considerat unu dintre cei mai buni portari din istorie, a decis să pună capă carierei sale de fotbalist profesionist, la vârsta de 45 de ani.

Buffon s-a remarcat sub culorile Parmei, echipă la care a evoluat între 1995 şi 2001, înainte de a semna cu Juventus Torino, club la care a scris istorie. El a cucerit zece titluri în Serie A şi cinci Cupe ale Italiei alături de "Bătrâna Doamnă", disputând totodată trei finale în Liga Campionilor (fără să cucerească trofeul). ”Gigi” a apărat de 176 de ori poarta selecţionatei Italiei, cu care a devenit campion mondial în 2006 şi vicecampion european în 2012.

Gianluigi Buffon a cucerit de 13 ori titlul de cel mai bun portar din Serie A şi a fost desemnat de UEFA jucătorul sezonului în fotbalul european, în 2002-2003, fiind recompensat totodată de FIFA cu "Trofeul Yashin" pentru evoluţiile sale de la Mondialul din 2006.

Echipa naţională a României nu l-a ”uitat” pe Gigi Buffon

Meciul dintre Italia şi România de la EURO 2008 nu va fi uitat prea uşor de niciunul dintre suporterii echipei naţionale. Repartizată în ”grupa morţii”, cu Franţa, Olanda şi Italia, România a debutat cu un egal contra slecţionatei din ”Hexagon”, iar morarul era la cote maxime înainte de meciul cu ”Squadra Azzurra”, formaţie ce deţinea titlul de campioană mondială la acea vreme. Tricolorii au deschis scorul în startul reprizei secunde prin Adi Mutu, dar Panucci a egalat din corner, la faza imediat următoare. 

În minutul 80, Daniel Niculae a obţinut o lovitură de pedeapsă, iar în gheata lui Mutu stăteau speranţele a peste 20.000.000 de români. Din păcate. ”Briliantul” a tras pe centrul porţii, iar Gigi Buffon a respins. Partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1, iar România a fost eliminată din grupele competiţiei după înfrângerea cu Olanda din ultima etapă.

La două zile după ce Buffon şi-a anunţat retragerea, naţionala României a postat pe Instagram un videoclip cu penalty-ul de la meciul cu Italia din 2008. Postarea a fost însoţită de următoarea descriere. ”Gianluigi Buffon, bucură-te de retragere! Nu te vom uita niciodată”, a notat contul oficial de Instagram al echipei naţionale.

Unii suporteri nu au gustat ironia şi au răbufnit

  • ”Pe caterincă, suntem deja campioni mondiali...”, a scris un suporter.

  • ”Nici noi nu îl vom ierta pe Mutu pentru ratare”, a notat al doilea.

  • ”Cât de prost a putut să bată Mutu”, a scris al treilea.

 

Gazzetta dello Sport scrie că oficialii Federaţiei italiene de fotbal i-ar putea propune fostului campion mondial o funcţie în cadrul selecţionatei Italiei, respectiv cea de şef de delegaţie. Ultimul care a ocupat această poziţie a fost regretatul atacant Gianluca Vialli, care a decedat anul acesta din cauza unei boli necurţătoare.

 

Afla mai multe despre: buffonechipa nationala 

viewscnt
Articole similare