Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pe lista ruşinii. Actuala generaţie a lui Dinamo, cea mai slabă din ultimii 57 de ani. Ce decizie luau jucătorii de atunci ai "câinilor" pentru a-şi împăca fanii

Pe lista ruşinii. Actuala generaţie a lui Dinamo, cea mai slabă din ultimii 57 de ani. Ce decizie luau jucătorii de atunci ai "câinilor" pentru a-şi împăca faniigalerie foto

Dinamo București

Comentarii

Cu doar 21 de puncte strânse în 16 etape, Dinamo are cel mai slab start de sezon din ultimii 57 de ani. Prezenţa în play-off este pusă în pericol, ţinând cont de problemele interne de la club, dar şi de faptul că adversarele din faţa "câinilor" joacă mult mai bine.

Sunt şanse mari ca Vasile Miriuţă să excludă din lot nu mai puţin de cinci jucători în această săptămână: Steliano Filip, Ionuţ Nedelcearu, Valentin Costache, Sergiu Hanca şi Alin Dudea. Toţi au petrecut cu alcool până la 5 dimineaţa înaintea meciului de Cupa României disputat joia trecută la Piatra-Neamţ cu Aerostar Bacău.

Miriuţă a decis să le mai ofere o şansă, titularizându-i cu Viitorul. Aceştia nu au profitat, pierzând cu 0-4, iar, la finalul meciului, antrenorul a anunţat: Pe lista ruşinii. Actuala generaţie a lui Dinamo, cea mai slabă din ultimii 57 de ani. Ce decizie luau jucătorii de atunci ai "câinilor" pentru a-şi împăca fanii: "Sunt enorm de dezamăgit, m-au trădat. Dacă mă trădezi, nu pot să-ţi ţin partea. Mai bine mor pe mâna mea, mor cu Ion Gheorghe la 17 ani. Măcar ştiu că-l bag şi îşi dă viaţa pe teren. I-am băgat pe toţi titulari. Le-am mai dat o şansă. Acum nu-i mai iert, asta-i sigur".

Au învins doar cinci echipe

De când a început stagiunea, dinamoviştii au învins doar cinci echipe: Juventus, Voluntari, Sepsi, Gaz Metan şi Viitorul. Distanţa faţă de ultima echipă aflată în acest moment în play-off s-ar putea mări la cinci puncte, dacă Astra va câştiga meciul cu Sepsi la masa verde. Mai mult, "câinii" au un singur punct avans faţă Voluntari, ocupanta locului 10. 

Ce se întâmpla în sezonul 1959/60

Acesta este ultimul sezon în care Dinamo a jucat chiar şi mai slab decât în prezent. Atunci, după 16 etape, roş-albii aveau 3 victorii, 9 egaluri şi 4 eşecuri, golaveraj 20-20. Interesant este că, după o victorie obţinută în derby-ul cu CCA Bucureşti (actuala Steaua), ambele echipe le cereau scuze în mod public fanilor pentru jocul de slabă calitate oferit. 

Dinamo a fost pregătită în acel sezon de doi antrenori, Iuliu Baratky (în primele nouă etape) şi Traian Ionescu (tot restul sezonului). 

 

Afla mai multe despre: dinamoliga 1steliano filipstefan cel marestatistica 

viewscnt
Articole similare