Experiențe împreună.
You are here:

Pedeapsă drastică cerută de un procuror turc pentru Enes Kanter. Ironia starului din NBA: "Doar atât? Asta-i tot?"

Pedeapsă drastică cerută de un procuror turc pentru Enes Kanter. Ironia starului din NBA: "Doar atât? Asta-i tot?"

Baschet

Baschetbalistul echipei New York Knicks, Enes Kanter, a reacţionat ironic după ce a aflat că un procuror turc a cerut în cazul său o condamnare de până la patru ani de închisoare.

Potrivit New York Post, Kanter a precizat că, prin declaraţiile pe care le face împotriva regimului lui Recep Tayyip Erdogan, încearcă să îi reprezinte pe toţi cei care au de suferit în Turcia.

“Încerc să fiu vocea tuturor acelor oameni nevinovaţi. Jurnalişti, oameni nevinovaţi încarceraţi, care sunt torturaţi, răpiţi, ucişi…”, a afirmat sportivul.

Un procuror turc a cerut până la patru ani de închisoare împotriva lui Enes Kanter, jucătorul de la New York Knicks, pentru mesaje insultătoare la adresa preşedintelui Erdogan.

Parchetul din Istanbul a încheiat un act de acuzare în care cere între un an şi două luni de închisoare şi patru ani şi opt luni de închisoare împotriva lui Enes Kanter. Pivotul este acuzat de injurii contra statutului turc într-o serie de mesaje postate în 2016 pe Twitter. Kanter locuieşte în SUA şi va fi judecat în absenţă.

La 26 mai, procurorii din Istanbul au emis un mandat de arestare a baschetbalistului turc, care evolua atunci la Oklahoma City Thunder, acuzat de "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Kanter, în vârstă de 25 de ani, este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, despre care a spus că este un "dictator" şi pe care l-a numit "Hitler-ul secolului nostru".

Baschetbalistul nu a putut intra la 20 mai în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

Enes Kanter a spus, după revenirea în SUA, că primeşte în fiecare zi ameninţări cu moartea, majoritatea pe reţelele de socializare, şi că nu poate ţine legătura cu familia sa, deoarece ar pune-o în pericol.

Comentarii
viewscnt
Articole similare
România, grupă complicată în Liga Naţiunilor! Ne luptăm cu Serbia, Muntenegru şi Lituania! Cum arată drumul spre Euro 2020

România şi-a aflat adversarele din Liga Naţiunilor, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Lausanne. Serbia, Muntenegru şi Lituania sunt cele trei echipe cu care ne vom confrunta în Grupa 3 a Ligii C. La prima vedere, tricolorii se pot considera ghinionşti, în condiţiile în care sorţii au decis să întâlni probabil cele mai puternice echipe din urnele 2 şi 3, Serbia, respectiv Muntenegru. Serbia va participa la CM 2018, în timp ce cu Muntenegru abia am jucat în preliminariile pentru turneul final din Rusia, iar tricolorii au obţinut un singur punct în cele două confruntări directe.