Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

#PerfectTen împlineşte 56 de ani! Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din toate timpurile, va sărbători alături de familie

#PerfectTen împlineşte 56 de ani! Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din toate timpurile, va sărbători alături de familie

Gimnastică

Comentarii

Nadia Comăneci împlineşte astăzi vârsta de 56 de ani. Fosta mare gimnastă îşi va petrece ziua de naştere alături de familia.

”De ziua mea voi fi la Los Angeles. Acolo, voi rămâne câteva zile alături de familie, soţul Bart şi băiatul nostru, Dylan. Ziua mea de naştere va fi cuprinsă cu multe activităţi. Dylan va participa la un cantonament de trei zile de sporturi: skateboard şi salturi pe scuter.

Este înnebunit după aşa ceva. Ne vom bucura de câteva zile la plajă, iar eu voi mereg la shopping”, a declarat Nadia pentru Libertatea.

Nadia Comăneci este prima gimnastă din istorie care a obţinut nota 10. Aceasta are în palmares nu mai puţin de cinci medalii de aur olimpice. 

Cea supranumită 'Zeiţa de la Montreal' este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Al doilea cel mai important moment din istoria JO

Nota de 10 primită de gimnasta Nadia Comăneci la Montreal 1976 este considerat de L'Equipe al doilea cel mai important moment din istoria Jocurilor Olimpice.

L'Equipe consideră că la 14 ani şi opt luni, Nadia Comăneci a devenit "Prinţesa de la Montreal". Ea a câştigat cinci medalii din şase posibile, trei dintre ele fiind de aur.

"Nota de 10 primită de Comăneci a provocat o eroare a calculatorului, care a arătat nota 1.00 în loc de 10.00", a mai scris L'Equipe.

Publicaţia franceză consideră cel mai important moment din istoria Jocurilor Olimpice a avut loc la ediţia din 1936, de la Berlin, atunci când atletul american de culoare Jesse Owens a câştigat patru medalii de aur (100 metri, 200 metri, 4x100 metri şi săritura în lungime) chiar sub privirile lui Adolf Hitler, care dorea să arate supremaţia rasei albe.

Abonată la medalii

Nadia Comăneci a înscris primul său succes major la vârsta de 13 ani, la Campionatele Europene din 1975, de la Skien, Norvegia, unde a câştigat trei medalii de aur şi una de argint.

Cea de-a 10-a ediţie a Campionatelor Europene de Gimnastică artistică au avut loc în oraşul Skien din Norvegia, în 1975. În acea competiţie, Nadia Comăneci a câştigat titlul de campioană europeană absolută şi s-a impus, de asemenea, în trei finale pe aparate - sărituri, bârnă şi paralele. Nadia Comăneci a câştigat şi medalia de argint, în finala de la sol.

În anul următor, pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci, la acel moment în vârstă de 14 ani, a devenit prima gimnastă din lume care a obţinut nota 10 într-o competiţie olimpică.

De-a lungul carierei sale, Nadia Comăneci a câştigat cinci medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, două de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale şi nouă de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

Afla mai multe despre: gimnastica femininanadia comaneciziua de nastere nadia comaneci,  

viewscnt
Articole similare