Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Premiu senzaţional pentru campioanele de la canotaj! ”1,4 milioane de lei pentru medaliile obţinute”

Premiu senzaţional pentru campioanele de la canotaj! ”1,4 milioane de lei pentru medaliile obţinute”

Alte sporturi

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a declarat, marţi, că sportivele medaliate cu aur la Campionatele Mondiale de canotaj vor fi premiate, per total, cu circa 1.400.000 de lei.

"Sunteţi campionii noştri, eroii noştri, felicitări, ne-aţi făcut să ne simţim extraordinar. Aţi demonstrat că nimic nu este imposibil şi că se poate să fim primii în lume. Felicitări pentru că sunteţi şi veţi fi modele pentru generaţii întregi. Trebuie să scoatem în faţă această performanţă pentru că în spate stau ani de sacrificii. O să vă spun şi partea financiară, pentru că interesează. Avem un sfârşit de an senzaţional şi mi-aş dori ca toate federaţiile să vină la premiere, să intre ministerul în faliment că nu am bani de premiere. Nu o să se întâmple niciodată asta. 

Medalia de aur se premiază cu 56.000 de lei, locurile 5-9 se premiază cu 7.000 de lei. Per total veţi primi, cu tot ce înseamnă antrenori, în jur de 1.400.000 de lei. E o sumă mică pentru tot ceea ce aţi făcut voi pentru ţară", a afirmat Dunca.

Echipajul feminin al României de 8+1, format din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea, a obţinut, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial de la Sarasota, după cea de aur câştigată la dublu vâsle feminin categorie uşoară (Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă).

Şase echipaje tricolore au participat la CM din SUA.

La precedenta ediţie a Campionatului Mondial, în 2015, cea mai bună performanţă a României a fost locul 7.

Afla mai multe despre: canotajmedaliepremiubanimondial 

viewscnt
Articole similare