Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele UDMR, indignat de scandalul din cantonamentul de gimnastică. Momente cumplite pentru tânărul de etnie maghiară: "A fost violent agresat, e inacceptabil"

Preşedintele UDMR, indignat de scandalul din cantonamentul de gimnastică. Momente cumplite pentru tânărul de etnie maghiară: "A fost violent agresat, e inacceptabil"

Gimnastică

Comentarii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a comentat, la Prima TV, cazul gimnastului de etnie maghiară agresat de către colegi într-un cantonament.

„E greu de spus ce s-a întâmplat acolo, dar este inacceptabil, fiindcă ei au urlat permanent, ceilalţi copii, că ungurul în dreapta, ungurul în stânga. Sunt coechipieri, nu ştiu ce au în cap, dar un singur lucru putem spune fără să greşim: orice incitare la ură din partea unor politicieni, la un moment dat va intra în capul oamenilor şi, de la agresiunea verbală, în istorie de foarte multe ori s-a ajuns la agresiunea fizică.

Aici nu e vorba de acea introducere a unui nou venit într-o echipă, ceea ce se întâmplă şi la studenţi în colegiile mari, se întâmplă şi la sportivi, el era deja în echipă, era selecţionat în echipa naţională, se cunoşteau. Deci s-a întâmplat ceva. Din punctul meu de vedere, este iresponsabil să nu reacţionăm când vedem incitare la ură etnică, rasială şi de orice fel”, a afirmat Kelemen Hunor în emisiunea Insider Politic, sâmbătă, la Prima TV.

Acesta a povestit că, după ce a fost agresat de coechipieri, copilul a fugit din cantonament, a mers acasă, iar antrenorii l-au scos din lot fără a lua în calcul motivele pentru care a plecat, iar aceiaşi antrenori au încercat să-i convingă pe părinţi să „muşamalizeze cazul”.

„Acest copil nu numai că a fost violent agresat, până la urmă a luptat pentru România şi după această întâmplare rămâne cu sechele foarte urâte. Este inacceptabil. Dar până la urmă s-a întâmplat ceea ce trebuie să se întâmple: cei care fac aşa ceva trebuie pedepsiţi”, adaugă Kelemen.

Un băiat de 15 ani din Lugoj, component al lotului masculin de juniori la gimnastică, a fost agresat de doi colegi de lot, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări, în timp ce se aflau în cantonament, la Reşiţa.

Cei doi agresori şi-au legat victima de un calorifer, apoi băiatul a fost tuns şi dezbrăcat, obligat să consume alcool şi i-au scrumat în cap. Ulterior, cei doi au mimat un joc sexual, fără ca cineva să intervină. Când a reuşit să scape, băiatul de 15 ani a fugit acasă, la Lugoj, unde le-a povestit părinţilor ce a păţit. Nimeni, însă, nu a sesizat Poliţia.

Ulterior, poliţiştii din Caraş-Severin s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate.

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare