Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie a Simonei Halep, după reducerea suspendării: ”Sunt şi am fost întotdeauna o sportivă curată”. Ce planuri are

Prima reacţie a Simonei Halep, după reducerea suspendării: ”Sunt şi am fost întotdeauna o sportivă curată”. Ce planuri are

Simona Halep

Comentarii

Jucătoarea de tenis româncă Simona Halep (32 de ani) a acordat prima sa reacţie după ce i-a fost redusă suspendarea în cazul de dopaj.

Simona Halep va putea reveni în competiţii, suspendarea sa fiind redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la patru ani la nouă luni.

Simona Halep, prima reacţie: ”Mi-am menţinut convingerea că adevărul va ieşi la iveală”

La scurt timp, jucătoarea în vârstă de 32 de ani a oferit şi prima sa reacţie după această decizie comunicată de TAS.

”De-a lungul acestui proces lung şi dificil, mi-am menţinut convingerea că adevărul va ieşi în cele din urmă la iveală şi că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt şi am fost întotdeauna o sportivă curată.

Credinţa mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzaţiile scandaloase care mi-au fost aduse şi de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aş fi dorit.

Aş dori să le mulţumesc avocaţilor mei care au fost alături de mine şi au crezut în mine de la început, şi, mai important, vreau să le mulţumesc sponsorilor mei, fanilor şi concurenţilor mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung şi dificil. Abia aştept să mă întorc în circuit”, a fost prima reacţie a Simonei Halep, potrivit Euronews.

Cum a evoluat cazul Simonei Halep până în prezent

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie, iar audierile au avut loc în februarie 2024.

În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată. Tot atunci, ea a anunţat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.

Afla mai multe despre: simona haleptenistas 

viewscnt
Articole similare