Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie după victoria României cu Rusia: "Tot ce s-a întâmplat reprezintă un superlativ pentru sportul românesc"

Prima reacţie după victoria României cu Rusia: "Tot ce s-a întâmplat reprezintă un superlativ pentru sportul românesc"

Handbal

Comentarii

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, duminică seară, pentru News.ro, după victoria naţionalei feminine în faţa campioanei olimpice en-titre, Rusia, în preliminariile CE2018, că tot ce s-a întâmplat la Cluj-Napoca, ”rezultatul, publicul, organizarea”, reprezintă un superlativ pentru sportul românesc.

”Sunt mândru de echipă, de public, de organizarea evenimentului şi cred că toate reprezintă în această seară un superlativ pentru sportul românesc. Ce s-a întâmplat aici a fost la superlativ. Chiar am primit o informare din partea observatorului EHF, care a spus că va face un raport suplimentar privind condiţiile excelente de organizare, începând cu primul pas după sosirea cu avionul şi până la finalul partidei. Eu sper ca fetele să rămână concentrate şi la ultimele două meciuri, ar fi frumos să încheiem pe primul loc în grupă. Dar, acum ne bucurăm cu toţii, le mulţumim, iar de mâine ne întoarcem la treabă”, a declarat Alexandru Dedu, pentru News.ro.

Naţionala de handbal feminin a României a învins, duminică, la Cluj-Napoca, Rusia, campioana olimpică en-titre, scor 26-25 (15-12), în cea de-a patra partidă din grupa a 4-a preliminară a Campionatului European din 2018.

După patru etape, clasamentul grupei a 4-a este următorul: 1. România 6 puncte, 2. Austria 6, 3. Rusia 4, 4. Portugalia 0.

În primele trei partide din grupa a 4-a, tricolorele antrenate de Ambros Martin au obţinut rezultatele: 36-25 cu Austria, 32-16 cu Portugalia şi 25-30 cu Rusia.

În ultimele două meciuri din grupă, România va întâlni Austria, în deplasare (31 mai) şi Portugalia, pe teren propriu (3 iunie).

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

La ultima ediţie a Campionatului European, în 2016, România s-a clasat pe locul 5, titlul continental revenind Norvegiei.

Afla mai multe despre: alexandru dedufr handbalce 2018cristina neagu 

viewscnt
Articole similare