Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primarul Garcetti afirmă că nu putea fi mai bucuros pentru organizarea JO 2028 la Los Angeles

Primarul Garcetti afirmă că nu putea fi mai bucuros pentru organizarea JO 2028 la Los Angeles

Jocurile olimpice

Comentarii

Primarul democrat al metropolei Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat, miercuri, imediat după desemnarea oraşului californian pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2028, că nu putea fi mai bucuros.

''Pentru oraşul meu nu puteam fi mai bucuros'', a spus Eric Garcetti, miercuri, la Lima.

''Este un sentiment real de solidaritate, cooperare şi fericire şi cred că acestea sunt valorile pe care mişcarea olimpică trebuie să le apere. Avem relaţii strânse cu Parisul de zeci de ani, iar votul (dublu) era răspunsul potrivit, trebuia găsită soluţia câştigătoare în ambele cazuri'', a mai spus Garcetti, potrivit căruia ''termenii (ofertei CIO) erau prea buni pentru a spune nu''.

Candidat iniţial pentru JO 2024, Los Angeles a acceptat să amâne proiectul său pentru 2028, în schimbul unei contribuţii mai mari din partea CIO. ''Este multă emoţie, e palpitant, excitant. Nu a fost mult suspans, dar rămâne o zi foarte specială'', a adăugat Casey Wasserman, preşedintele comitetului de candidatură al oraşului Los Angeles.

Parisul, care a mai găzduit Jocurile Olimpice de vară în 1900 şi 1924, va organiza ediţia din 2024, în timp ce oraşul american Los Angeles, gazda ediţiilor din 1932 şi 1984, a fost desemnat de CIO să organizeze Jocurile din 2028.

Afla mai multe despre: los angelesjolos angeleseric garcettianuntcandidatura 

viewscnt
Articole similare