Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme în paradis. Un club din Premier League are mari probleme financiare: ”Nu mai avem bani de salarii!”

Probleme în paradis. Un club din Premier League are mari probleme financiare: ”Nu mai avem bani de salarii!”

Premier League

Comentarii

Mark Jenkins, directorul general al lui West Bromwich, a surprins pe toată lumea când a anunţat că ”nu mai sunt bani de salarii”. Anul trecut, WBA a primit 114 milioane de lire sterline doar din drepturile TV.

O situaţie surprinzătoare în Premier League, cel mai bogat campionat din lume. Deşi cluburile primesc în fiecare sezon cel puţin 100 de milioane de lire sterline, WBA anunţă că nu mai are bani de salarii. Anunţul a fost făcut de Mark Jenkins, noul director general al clubului. Acesta a preluat funcţia în luna februarie şi dă vina pe fosta conducere pentru modul în care a administrat finanţele clubului.

Jenkins susţine că a rămas şocat când s-a uitat la finanţele clubului. Principalul vinovat ar fi fostul director general, Martin Goodman, cel care a fost demis în luna februarie, din cauza rezultatelor dezastruoase.

”Nu mai sunt bani de salarii. Avem de plătit salarii, rate din transferuri, rate pentru împrumuturile de jucători - toate sunt la un nivel record şi am ajuns în această situaţie. Să fiu sincer, când am revenit am rămas şocat de ceea ce am găsit şi de ce decizii s-au luat”, a declarat Mark Jenkins, citat de Daily Mail.



Interesant este că, în iunie 2017, WBA anunţa un profit brut de 39,7 milioane de lire sterline. Însă deciziile luate ulterior de fosta conducere au produs mari pagube. West Bromwich îşi putea echilibra bugetul dacă l-ar fi vândut în iarnă pe Jonny Evans - vedeta echipei - însă vechea conducere a refuzat. Acum, WBA este pe ultimul loc în Premier League, la 10 puncte distanţă de primul care asigură salvarea şi cu doar şapte etape rămase până la final.

În cazul în care va retrograda - ceea ce este aproape sigur -  Jonny Evans are clauză în contract potrivit căreia poate pleca în schimbul a 3 milioane de lire sterline. Este una dintre deciziile despre care Mark Jenkins le critică.

Afla mai multe despre: wbawest bromwichpremier league 

viewscnt
Articole similare