Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme mari I Tibor Selymes este acuzat de vătămare corporală din culpă, dar şi de abuz în serviciu!

Probleme mari I Tibor Selymes este acuzat de vătămare corporală din culpă, dar şi de abuz în serviciu!

Diverse

Comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a mai multor şefi de la Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Braşov , acuzaţi de fapte de corupţie

Învinuiţii au încercat să-l scape de dosar penal pe un şofer care a produs un accident de circulaţie, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Şoferul este fostul fotbalist Tibor Selymes, acuzat acum de vătămare corporală din culpă, dar şi de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi mai mulţi poliţişti de la serviciul Rutier Braşov, printre care şi Claudiu Tămîrjan, la data faptelor şeful Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Braşov.

Acesta din urmă este acuzat de instigare la abuz în serviciu , instigare la complicitate la abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Profitând de influenţa şi autoritatea pe care o avea asupra agenţilor şi ofiţerilor de poliţie din subordine, Claudiu Tămîrjan i-a determinat pe cei care au făcut parte din echipa de cercetare deplasată la locul accidentului, să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să îl favorizele pe şoferul care a produs accidentul, în ianuarie 2012.

Potrivit DNA, poliţiştii implicaţi în cercetarea cazului nu l-au testat cu aparatul etilotest deîndată, după identificarea la faţa locului, pe inculpatul Tibor Selymes.

Totodată, nu au luat măsuri de împiedicare a inculpatului Selymes Tibor să părăsească locul accidentului, acesta fiind condus de inculpaţii Tămîrjan Claudiu şi Onosă Ionel la sediul poliţiei pentru a-şi reveni din starea de beţie. Ulterior, la mai mult de 4 ore de la producerea accidentului, inculpatul Tibor Selymes a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acelaşi timp, poliţiştii nu au legitimat şi notat datele de identificare ale persoanelor găsite la locul faptei, nu au identificat martorii oculari, nu le-a reţinut datele de identificare şi nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la producerea evenimentului.

De asemenea, a fost menţionat în mod nereal în cuprinsul procesului-verbal de cercetare la faţa locului, faptul că autoturismul implicat în accident a fost condus de către Selymes (fostă Călin) Daniela. Ca urmare, pe numele acesteia s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov un dosar penal, cauză care a fost tergiversată până în luna februarie 2016 (nefiind începută urmărirea penală împotriva unei persoane).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov.

Anterior, Claudiu Tămîrjan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora , fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Afla mai multe despre: selymesaccidentproblemeautobrasovdnascnadal 

viewscnt
Articole similare