Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme mari pentru AS Monaco. Patronul clubului ar putea fi expulzat. Care este motivul!

Probleme mari pentru AS Monaco. Patronul clubului ar putea fi expulzat. Care este motivul!

Ligue 1

Comentarii

Oligarhul rus Dmitri Ribolovlev, patronul clubului AS Monaco, ar putea fi expulzat din Principat în urma unui scandal cu un comerciant de opere de artă, Yves Bouvier, în care sunt implicate şi persoane din conducerea micului stat, informează lejdd.fr.

Ribolovlev îl acuză pe Bouvier că i-a supraevaluat 37 de tablouri (Picasso, Modigliani, Rothko, Monet, etc), pe care i le-a vândut pentru suma de două miliarde de dolari, deşi valoarea lor ar fi fost de doar 500 de milioane de dolari. La rândul său, Bouvier susţine că a fost înşelat de omul de afaceri rus cu suma de un miliard de dolari şi că patronul lui AS Monaco s-a folosit de influenţa pe care o avea în cadrul clasei conducătoare din Principat pentru a-l trimite la închisoare. Bouvier a fost arestat la 25 februarie 2015, chiar în faţa locuinţei lui Dmitri Ribolovlev.

Persoana vizată de Bouvier este ministrul Justiţiei din Monaco, Philippe Narmino, care a fost nevoit să demisioneze. Acesta a fost reţinut vineri dimineaţă, audiat în acest caz şi pus apoi în libertate. Ordinul pentru decalnşarea anchetei ar fi fost dat chiar de Prinţul Albert al II-lea.

Potrivit Le Jurnal de Dimanche, autorităţile monegasce au intrat în posesia unui DVD cu mesaje SMS, care dovedesc legăturile dintre Ribolovlev şi politicieni, poliţişti şi magistraţi de rang înalt din Monaco

În urma acestui scandal, Dmitri Ribolovlev a devenit persona non grata la Palatul Princiar şi nici nu a primit cetăţenia monegască, pe care spera să o primească în urma faptului că a investit 300 de milioane de euro în ultimii trei ani la AS Monaco şi a câştigat sezonul trecut titlul în cammpionatul francez de fotbal, Ligue 1.

Confruntat cu posibilitatea de a fi expulzat în urma acestui scandal, oligarhul rus a plecat, săptămâna trecută, în vacanţă, la Los Angeles.

Afla mai multe despre: as monacofrantaprincipatexpulzare 

viewscnt
Articole similare