Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Probleme mari pentru Marcel Puşcaş | Procurorii DNA cer arestarea preventivă a soţiei sale pentru luare de mită

Probleme mari pentru Marcel Puşcaş | Procurorii DNA cer arestarea preventivă a soţiei sale pentru luare de mităgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au înaintat Curţii de Apel Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatei Elena Burlan-Puşcaş, soţia lui Marcel Puşcaş, la data faptelor şi în prezent judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

REDĂM COMUNICATUL DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au înaintat Curţii de Apel Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatei BURLAN-PUŞCAŞ ELENA, la data faptelor şi în prezent judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.


Anterior, la data de 16 mai 2018, având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei Burlan-Puşcaş Elena, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea menţionată.

În referatul procurorilor se arată că, în dosarul înregistrat la D.N.A. în anul 2016, au fost identificate date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Puşcaş Elena, în calitatea menţionată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro.
Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar.


În acelaşi context, pentru aceeaşi sumă de bani, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, judecătorul Burlan-Puşcaş Elena a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv.


În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni.


Inculpatei Burlan-Puşcaş Elena i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.


Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Afla mai multe despre: marcel puscasdnaproblemesotie 

viewscnt
Articole similare