Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Radu Drăguşin, atenţionat după transfer cu momentele care l-au ţinut pe loc pe David Popovici! "Are în buzunar în acest moment 16 milioane de euro. Va reuşi?" | EXCLUSIV

Radu Drăguşin, atenţionat după transfer cu momentele care l-au ţinut pe loc pe David Popovici! "Are în buzunar în acest moment 16 milioane de euro. Va reuşi?" | EXCLUSIV

Premier League

Comentarii

Radu Drăguşin este fotbalistul român al momentului, dar este avertizat de jurnalistul Bogdan Cosmescu. Acesta îi urează succes în noul său drum de la Tottenham şi speră să nu fie ca înotătorul David Popovici, care nu a mai fost la acelaşi nivel de la începutul carierei sale sportive.

Radu Drăguşin este noul jucător al lui Tottenham! Internaţionalul român a fost transferat de gruparea din Premier League, de la Genoa, pentru 30 de milioane de euro. 

Acesta a devenit cel mai scump jucător român din istorie, depăşindu-i pe conaţionalii Adi Mutu şi Cristi Chivu.

Fundaşul central de 21 de ani a semnat un contract valabil până în 2030 şi va purta numărul 6 la Spurs. 

Felicitările şi aprecierile pentru acest transfer istoric au început să curgă la adresa lui Radu Drăguşin, inclusiv din partea tatălui său, Dan, şi a surorii sale, Meira.

Astfel, rămâne de văzut cum va arăta viitorul tânărului fundaş central la Tottenham, dacă va reuşi să confirme aşteptările sau va avea un uşor regres.

Comparaţie între Radu Drăguşin şi David Popovici, după transferul fotbalistului la Tottenham

Din acest punct de vedere, comentatorul sportiv Bogdan Cosmescu l-a comparat pe Radu Drăguşin cu înotătorul David Popovici, care nu a reuşit să fie la acelaşi nivel după ce a cucerit multiple medalii la începutul carierei sale în nataţie.

”Depinde şi la el ce va face. El are în buzunar în acest moment 16,5 milioane de euro (n.r. salariul pe toată durata contractului). Va reuşi să rămână la fel de motivat? Dacă da, atunci are şanse. Să nu se relaxeze. Să sperăm că se va ţine la fel de tare ca până acum.

David Popovici nu s-a mai pregătit la fel de tare, probabil că şi de aia nu a mai avut aceleaşi rezultate. Nu ştiu care-s cauzele. Şi Drăguşin poate se căsătoreşte şi o să aibă un copil şi o să-l ţină ăla mic treaz. Ideea e că nu contează de ce. Ideea este care e rezultatul şi cum te pregăteşti.

Dacă el va reuşi să-şi păstreze concentrarea şi motivaţia, să fie la fel de implicat, va fi bine. Se vede după cum arată. Plesneşte tricoul ăla pe el şi nu la burtă, la umeri, că la burtă e mai uşor să plesnească. Deci e clar să el se antrenează de rupe”, a declarat Cosmescu, la Orange Sport.

Radu Drăguşin este al patrulea jucător român din istoria lui Tottenham, după Gică Popescu, Ilie Dumitrescu şi Vlad Chiricheş.

David Popovici, despre anul 2023: ”Cel mai intens din viaţa mea. A fost un an haotic, bizar”

David Popovici a avut un an 2023 extrem de dificil şi solicitant, dar şi foarte aglomerat, atât în viaţa sportivă, cât şi în cea personală, printre care examenul de Bacalaureat şi admiterea la facultate. El a explicat cel mai bine acest aspect.

”Am învăţat cât de importantă e şi în vremuri mai puţin bune, nu doar în vremurile bune. Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor şi tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ţi atinge ţelul.

E complet uman şi normal să nu-ţi iasă mereu, prefer să fiu un sportiv complet care ştie să gestioneze suişurile şi coborâşurile unei cariere imprevizibile pe care ţi-o aduce sportul, decât un robot care ştie doar să câştige. Consider că aceste experienţe mă fac mai puternic. 

Cred că a fost cel mai intens an din viaţa mea, a fost un an haotic, bizar. Am reuşit să trecem prin el cu bine şi cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înţeleg curajul şi asumarea. Ţine doar de mine cum reacţionez când întâmpin obstacole în drumul meu. Este un proces, iar eu sunt aici să învăţ. După cum văd eu lucrurile acum, am două variante.

Prima, las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, să mă ţină în loc, respectiv a doua variantă să las ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze şi caut să mă autodepăşesc. Voi alege varianta a doua, bineînţeles, iubesc ceea ce fac. Nu am cum să câştig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă aşteptaţi la altceva. Asta e lumea reală”, afirma Popovici, în vara anului trecut, la revenirea în România după Campionatele Mondiale 2023 de nataţie de la Fukuoka (Japonia).

Afla mai multe despre: radu dragusinpremier leaguetottenhamdavid popovici 

viewscnt
Articole similare