Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Răsturnare de situaţie în cazul lui Mircea Lucescu. "Era o corespondenţă personală cu Igor Surkis. Avem avion către Kiev, mâine, la 9:30"

Răsturnare de situaţie în cazul lui Mircea Lucescu. "Era o corespondenţă personală cu Igor Surkis. Avem avion către Kiev, mâine, la 9:30"

Fotbal

Comentarii

Agentul antrenorului Mircea Lucescu, Arkady Zaporojanu, neagă faptul că acesta ar fi demisionat din funcţia de antrenor al celor de la Dinamo Kiev, aşa cum s-a vehiculat în ultimele ore.

Toată presa internaţională a scris, în ultimele ore, despre faptul că Mircea Lucescu ar fi rezistat la Dinamo Kiev doar patru zile, fiind determinat de presiunea fanilor să renunţe la acest post. Antrenorul român ar fi trimis o scrisoare către Gazeta Sporturilor prin care îşi argumenta decizia de a renunţa, iar informaţia a fost preluată şi de celelalte publicaţii. Se pare că, totuşi, adevărul este undeva la mijloc. Agentul său, Arkady Zaporojanu susţine că acea scrisoare era doar un schimb de corespondenţe între Mircea Lucescu şi Igor Surkis, de sâmbătă, de care nu ştie cum a ajuns în presă.

"Era o corespondenţă personală între el şi preşedintele Igor Surkis. Conversaţia a avut loc sâmbătă. Vom afla cum a ajuns în presă. Dacă cineva vrea să vadă, o să arătăm totul. Avem avion către Kiev, mâine, de la 9:30. Lucescu este antrenorul lui Dinamo. Cu acestă scrisoare a vrut să arate că nu ţine de scaunul antrenorului. Voia să arate că nu venise pentru bani. Dacă sosirea lui poate încurca pe Dinamo, atunci va pleca cu calm. Imaginea clubului este mult mai importantă", a declarat Arkady Zaporojanu, pentru Sport.ua.

Iată scrisoarea publicată de Gazeta Sporturilor:

Cu părere de rău am hotărât să renunţ la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.

Mulţumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată şi invitaţia făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susţinere echipa are atâta nevoie în momentele de încleştare sportivă.

N-am fost niciodată un laş, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beşiktaş sau de la Dinamo Bucureşti la Rapid Bucureşti, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecţi, care m-au primit cu speranţă şi cu braţele deschise şi cu care am reuşit cucerirea titlurilor din ţările respective.

Nu pot să accept ca propriii fani să acţioneze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulaţie, entuziasm, motivaţie şi care să readucă echipa la nivelul la care tradiţia şi istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.

Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacţii, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă şi plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potenţialul tinerilor jucători ucraineni, mulţi dintre ei componenţi ai selecţionatelor naţionale.

Îmi doream o competiţie aşa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, acesta ar fi fost mesajul lui Mircea Lucescu.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare