Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Război Statele Unite ale Americii - Rusia, varianta pe doping

Război Statele Unite ale Americii - Rusia, varianta pe doping
Comentarii

Scandal în toată regula în sportul mondial. Jurnalele scrise de Grigori Rodcenkov, aflat la originea acuzelor de dopaj în sportul rus, au fost fabricate în Statele Unite, a afirmat vice-prim ministrul rus Vitali Mutko.

''Sunt absolut convins că aceste jurnale personale au fost scrise în timpul sejurului său de şase luni în Statele Unite, ele au fost corectate şi modificate pentru a corespunde anumitor fapte'', a denunţat Mutko într-un interviu acordat canalului de televiziune rus NTV,  cu doar câteva zile înainte de decizia pe care CIO trebuie să o ia în privinţa participării sau nu a Rusiei la următoarele Jocuri Olimpice de iarnă.

Refugiat în Statele Unite, Grigori Rodcenkov, ale cărui dezvăluiri au declanşat o vastă anchetă asupra dopajului instituţionalizat al sportivilor ruşi, ''este astăzi o unealtă inteligent utilizată împotriva Rusiei'', a asigurat fostul ministru al Sportului, al cărui nume este citat de nenumărate ori în aceste jurnale.

''Admitem că toată lumea era coruptă în acea epocă. În acest caz, să admitem şi că sistemul (antidoping) a eşuat'' în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă organizate la Soci în 2014, a declarat Mutko.

Aceste acuzaţii intervin în momentul în care Comisia executivă a Comitetului Internaţional Olimpic urmează să se reunească între 5 şi 7 decembrie pentru a decide participarea sau nu a Rusiei la JO de iarnă de la PyeongChang în februarie 2018.

Jurnalele personale ale fostului director al laboratorului antidoping din Moscova fac parte ''din elementele importante cu valoare de probă'' în ampla anchetă asupra sistemului de dopaj din Rusia, a declarat CIO într-un comunicat pe 27 noiembrie.

CIO a indicat şi că nu crede că aceste pagini au fost scrise recent sau că în acea vreme dr. Rodcenkov ar fi deformat adevărul.

Rusia, care a emis un mandat de arestare internaţional împotriva lui Grigori Rodcenkov, l-a acuzat deja pe fostul director al laboratorului antidoping că ar fi dopat personal sportivii ruşi şi că ar fi ''manipulat'' testele antidoping de la Soci.

Vineri, Mutko a denunţat şi ''o tentativă de a prezenta Rusia drept o axă a răului''.

Afla mai multe despre: statele unite ale americiirusiascandaldopajjocurile olimpiceacuzegrigori rodcenkov 

viewscnt
Articole similare