Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia clubului din Bănie după retragerea lui Sorin Cârţu din fotbal: ”Simbol al Olteniei şi al Universităţii Craiova!”

Reacţia clubului din Bănie după retragerea lui Sorin Cârţu din fotbal: ”Simbol al Olteniei şi al Universităţii Craiova!”
Comentarii

Sorin Cârţu (67 de ani) şi-a anunţat retragerea din fotbal, după 55 de ani de activitate, iar clubul Universitatea Craiova şi-a arătat apecierea pentru unul dintre cele mai importante figuri din istoria clubului.

În cadrul unei conferinţe de presă în Bănie, Sorin Cârţu a anunţat oficial că nu va mai ocupa funcţia de preşedinte la Universitatea Craiova. 

Totodată, fostul component al ”Craiovei Maxima” nu a încheiat doar angajamentul cu clubul finanţat de Mihai Rotaru, ci şi activitatea în fotbal, după 55 de ani petrecuţi în lumea sportului-rege.

Reacţia clubului din Bănie după retragerea lui Sorin Cârţu din fotbal: ”Simbol al Olteniei şi al Universităţii Craiova!”

Aşa cum era de aşteptat, clubul la care a scris istorie şi al cărui simbol este, Universitatea Craiova, a avut un mesaj de apreciere la adresa lui Sorin Cârţu, alături de o imagine cu un tricou special, înrămat.

”Sorin Cârţu este Universitatea Craiova, iar Universitatea Craiova înseamnă şi Sorin Cârţu! Cu o viaţă închinată culorilor alb-albastre, Sorin Cârţu a decis să îşi încheie activitatea din fotbal.

Simbol al Olteniei şi al Universităţii Craiova, ‘Sorinaccio’ a jucat toată cariera sa doar în Cetatea Băniei, unde a simţit pe deplin ce înseamnă succesul şi iubirea infinită purtată de suporterii Ştiinţei. Apoi, în meseria de antrenor, a dus ‘Campioana unei Mari Iubiri’ pe cele mai înalte culmi, ‘eventul’ în sezonul 1990-1991.

Universitatea Craiova îi mulţumeşte lui Sorin Cârţu pentru TOT! Suntem convinşi că va rămâne un suporter pătimaş al echipei noastre şi îl aşteptăm în ‘Vulcanul de pe Oblemenco’ la fiecare meci al echipei la care a scris istorie”, a transmis Universitatea Craiova, pe pagina oficială de Facebook.

Cariera lui Sorin Cârţu la Universitatea Craiova:

  • 283 de meciuri, 107 goluri în campionat şi 11 în cupele europene
  • component al ”Craiovei Maxima”
  • şase trofee ca jucător: două titluri (1980, 1981) şi patru Cupe ale României (1977, 1978, 1981, 1983)
  • două trofee ca antrenor: un titlu şi o Cupă a României (ambele în 1991)
  • un trofeu ca preşedinte: Cupa României (2021)

Afla mai multe despre: sorin cartuuniversitatea craiovabaniecartu craiova 

viewscnt
Articole similare