Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Putin după anunţul care a provocat valuri în lumea sportului. Poziţia Moscovei e acum clară

Reacţia lui Putin după anunţul care a provocat valuri în lumea sportului. Poziţia Moscovei e acum clară
Comentarii

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că Rusia nu va boicota Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, informează L’Equipe.

Rusia “nu îi va împiedica” pe sportivii ruşi care vor să participe pa JO sub drapelul olimpic, a spus Putin. “Fără îndoială, nu ne vom opune”, a afirmat el.

Vladimir Putin a făcut anunţul la Nijni Novgorod, la o zi după ce Comitetul Internaţional Olimpic a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă la Pyeongchang din 2018, precizând că unii sportivi ruşi vor putea evolua sub drapel neutru.

Unii sportivi ruşi vor putea evolua la probe individuale sau pe echipe sub numele "Sportiv Olimpic din Rusia (SOR)”.  Aceştia vor concura cu un echipament pe care va fi înscris numele lor şi drapelul olimpic. La ceremonia va fi intonat imnul olimpic.

Condiţiile ca un sportiv rus să poată participa sunt extrem de stricte, iar sportivii vor fi testaţi în mai multe rânduri pentru dopaj.

Este pentru prima oară în istoria olimpismului când un comitet olimpic este exclus integral la o ediţie la JO. La Rio, în 2016, federaţiile au putut decide dacă exclud sau nu sportivi ruşi şi doar cea de atletism a hotărât să nu accepte atleţii Rusiei.

Afla mai multe despre: putinjo iarna,  

viewscnt
Articole similare