Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Regină" şi-n bucătărie. Nadia Comăneci a pregătit un meniu cu totul special de Ziua Recunoştinţei. Ce a gătit fosta gimnastă

"Regină" şi-n bucătărie. Nadia Comăneci a pregătit un meniu cu totul special de Ziua Recunoştinţei. Ce a gătit fosta gimnastăgalerie foto

Diverse

Comentarii

Nadia Comăneci este "Regină" şi când vine vorba de pregătirea unui meniu delicios. "Zeiţa de la Montreal" a pregătit de Ziua Recunoştinţei un preparat culinar cu totul special.

Pe data de 23 noiembrie a acestui an americanii petrec tradiţionala zi a Recunoştinţei. O zi care este marcată aşa cum se cuvine în fiecare a treia săptămână a lunii noiembrie, a fiecărui an. O zi în care de pe masa americanilor nu poate lipsi carnea de curcan preparată în nenumărate feluri.

În acest an, Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile, s-a gândit să-şi intre în rolul de gospodină într-un mod aparte pe care l-a dezvăluit site-ului Orange Sport.

"Am căutat să îmbin tradiţia americană cu cea românească. Aşa că am pregătit carne de curcan tocată şi cunoscutele foi de viţă făcând cincizeci de sărmăluţe în foi de viţă. Bart şi Dylan (n.r soţul şi fiul Nadiei) se dau în vânt după acest produs culinar. Este contribuţia mea la Ziua Recunoştinţei. O zi de mare tradiţie şi foarte respectată aici, în America", a mai precizat Nadia.

A învăţat să gătească de la mama ei

Nadia a prins tainele gătitutului de la mama ei.

"Încă de mică îmi plăcea să stau pe lângă mama, în bucătarie. Eram foarte atentă la tot ceea ce face. Îmi aduc aminte că îi adresam foarte multe întrebări legate de modul în care făcea anunite mâncăruri. Am prins destul de repede pentru că şi mie îmi place să gătesc", a mai declarat Nadia pentru Orange Sport.

Aşa se face că Nadia ştie să gătească o sumedenie de preparate culinare, cu un accent deosebit pe cele provenite din zona Moldovei. E vorba de ciorbe cu borş, sărmăluţe, pârjoale, poale-n brâu.

Ce reprezintă Ziua Recunoştinţei

Ziua Recunostintei, adica Thanksgiving Day , este sarbatoarea nationala din SUA si Canada. Pe româneşte, este un fel de sarbatoare a recoltei in care oamenii spun de ce sunt recunoscatori. Americanii cred ca obiceiul vine din 1621 cand colonistii englezi din Plymouth au impartit masa cu indienii Wampanoag. Sarbatoarea este bogata in legenda si simbolism, iar masa traditionala include nelipsitul curcan, paine umpluta, cartofi, placinta de dovleac si merisoare.

Colonistii din Noua Anglie (America) vor celebra aceste zile prin rugaciuni si binecuvantari. Congresul USA a proclamat Ziua Recunostintei drept sarbatoare nationala odata cu proclamarea Constitutiei.

Insa a devenit sarbatoare oficiala deabia cand cei din nord au dominat guvernul federal. Presedintele Abraham Lincoln a proclamat pe 3 octombrie 1863, in timpul Razboiului Civil, ca ziua natioanala a recunostintei sa fie sarbatorita pe 26 Noiembrie, Joi .

Data a fost apoi aleasa de alti presedinti cu mici exceptii. Presedintele Franklin D. Roosevelt , a incercat sa aduca Ziua Recunostintei mai aproape de Craciun pentru a revitaliza economia. Asadar, a fost mutata in a treia saptamana din noiembrie.

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: nadia comaneci 

viewscnt
Articole similare