Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rivalul lui Froome, Nibali, nu crede niciun cuvânt din explicaţiile ciclistului britanic, prins dopat!

Rivalul lui Froome, Nibali, nu crede niciun cuvânt din explicaţiile ciclistului britanic, prins dopat!

Ciclism

Comentarii

Rutierul italian Vincenzo Nibali, clasat al doilea după Chris Froome, în Turul Spaniei, competiţie la care britanicul a fost depistat pozitiv, nu crede explicaţiile ciclistului echipei Sky, care a afirmat că simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul competiţiei şi a urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol, informează marca.com.

"Am aceeaşi problemă, dar când plouă polenul nu mă deranjează şi nu iau medicamente. În acea perioadă, plouă mult în Spania, aşa că mi se pare ciudat că Froome a suferit rău de astm", a declarat Nbali.

Ciclistul Chris Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie, rezultatul analizei fiind anormal cu salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.

În testul de urină prelevat de la Froome la 7 septembrie s-a descoperit că nivelul de salbutamol a fost de 2.000 nanograme pe mililitru, iar Agenţia Mondială Antidoping acceptă 1.000 nanograme pe mililitru.

Froome a declarat că simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei şi a urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol. El a apreciat că este normal ca Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) să examineze amănunţit rezultatele testelor sale antidoping.

"Se ştie că eu am astm, iar eu cunosc toate regulile. Folosesc un inhalator pentru a-mi controla simptomele şi ştiu sigur că voi fi testat în fiecare zi în care evoluez. Simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei, astfel că am urmat sfatul doctorului care mi-a spus să cresc doza de salbutamol. Ca de fiecare dată m-a asigurat că nu am folosit mai mult decât doza permisă. Îmi iau rolul de lider în sport foarte în serios. UCI are absolută dreptate să examineze rezultatele testelor şi, împreună cu echipa, voi oferi informaţiile necesare", a spus Froome într-un comunicat al echipei Sky.
Câştigător al Turului Franţei în 2013, 2015, 2016 et 2017, Christopher Froome, în vârstă de 32 de ani, a câştigat şi Turul Spaniei în acest an, devenind primul rutier care obţine dubla Turul Franţei - Turul Spaniei după 1978.

Afla mai multe despre: ciclismnibalifroome 

viewscnt
Articole similare