Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România, adversari importanţi în luna noiembrie! Ne vom duela cu Samoa şi Tonga

România, adversari importanţi în luna noiembrie! Ne vom duela cu Samoa şi Tonga

Rugby

Comentarii

Nationala de rugby a Romaniei va disputa doua meciuri test in luna noiembrie, ambele la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, cu incepere de la ora 18:00. Stejarii vor intalni pe 18 noiembrie Samoa, pentru ca apoi, pe 25 noiembrie, sa joace cu Tonga.

“Luna noiembrie este un test pentru noi, si la propriu, si la figurat. In acest an vom avea doua examene, cu adversari foarte puternici, pe care i-am mai intalnit si in fata carora nu trebuie sa ne temem. Aceste doua partide sunt sansa noastra de a demonstra ceva, dar si de a invata mult. Pot insemna o performanta unica in clasamentul mondial, fiind in acelasi timp oportunitatea de a incerca noul, fie el la nivel de individualitati sportive sau la nivel de strategie si tehnica. Important mi se pare ca meciurile cu Samoa si Tonga sa bucure pe toti cei care participa la ele, pe cei din teren, pe cei din tribune, pe cei din fata televizoarelor, pentru ca rugbyul asta inseamna in primul rand - pasiunea pentru un sport altfel, care ofera altfel de satisfactii”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

In clasamentul World Rugby Romania ocupa locul 15, in timp ce viitoarele adversare sunt clasate pe locul 13 – Tonga, si pe locul 16 – Samoa.

Ultima intalnire dintre Romania si Tonga a fost in 2015, pe Stadionul Arcul de Triumf, inaintea Cupei Mondiale, oaspetii impunandu-se cu 21-16. In ce priveste intalnirea cu Samoa, aceasta va fi a doua din istoria rugbystica a celor doua tari, prima fiind pe 14 noiembrie 1989, la Bucuresti, in cadrul turneului pe care Samoa l-a facut in Europa, romanii castigand atunci cu 32-24.

"Ne-am fi dorit sa avem trei meciuri, este important pentru noi sa jucam cat mai multe partide la nivel international, insa trebuie sa luam lucrurile asa cum sunt. Aceste partide din toamna reprezinta o ultima oportunitate de a incerca noi jucatori, de a dezvolta in continuare acel plan B de joc, pentru ca vom avea nevoie de el. Sper ca jucatorii tineri sa profite de aceasta sansa care li se da, sa fie seriosi in pregatire si sa demonstreze ca pot fi acele solutii pe care le cautam. In primavara vom avea ultima parte a campaniei de calificare la Cupa Mondiala si de aceea trebuie sa pregatim de acum terenul pentru respectivele meciuri, pentru a nu face pasi gresiti. Am jucat si in trecut cu Tonga si Samoa, sunt adversari valorosi, care ne pot ajuta sa ne crestem jocul”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

De cativa ani, luna noiembrie este dedicata partidelor test, World Rugby urmarind prin aceste meciuri sa dea posibilitatea natiunilor din cel de-al doilea esalon valoric sa intalneasca adversari valorosi, pentru a-si creste astfel nivelul de joc. In toamna anului trecut, Romania a intalnit Statele Unite ale Americii, Canada si Uruguay, castigand toate partidele.

Afla mai multe despre: romaniarugbysamoatonga 

viewscnt
Articole similare