Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România va întâlni Canada, în Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei

România va întâlni Canada, în Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei

Tenis

Comentarii

Echipa României de Cupa Federaţiei va evolua, pe teren propriu, cu Canada, în Grupa Mondială II, s-a stabilit, în urma tragerii la sorţi de la Londra.

Cele mai cunoscute jucătoare canadiene sunt Eugenie Bouchard, locul 87 WTA, Francoise Abanda, locul 115 WTA, şi sportiva de origine română Bianca Andreescu, locul 158 WTA.

România, fără Simona Halep, a învins Canada în aprilie 2015, la Montreal, cu 3-2, în play-off-ul pentru Grupa Mondială. Atunci, Bouchard a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru la tragerea la sorţi a partidelor întâlnirii.

"Nu am nimic cu ea. Nu cred în ideea de a-i ura succes adversarei mele înainte de meci. După ce vom juca, îi voi strânge mâna, indiferent de ce se va întâmpla", a declarat Bouchard, locul 7 WTA atunci. Dulgheru a câştigat apoi meciul cu sportiva din Canada, scor 6-4, 6-4.

Tricolorele au mai câştigat în faţa jucătoarelor din Canda în 1983, la Zurich, cu 3-0, în turul I al Grupei Mondiale.

România a rămas în Grupa Mondială II după ce a învins, în aprilie, la Mamaia, reprezentativa Marii Britanii, cu scorul de 3-2.

Întâlnirile din Grupa Mondială II sunt următoarele:

Slovacia - Rusia

Australia - Ucraina

România - Canada

Italia - Spania

Partidele din Grupa Mondială II vor avea loc la 10 şi 11 februarie 2018. Învingătoarele şi învinsele din aceste partide vor evolua în barajul de promovare, respectiv de menţinere, la 21 şi 22 aprilie 2018.

Afla mai multe despre: romaniacanadafed cup 

viewscnt
Articole similare