Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Rugby-ul românesc este în doliu. Medicul echipei naţioanale, Octavian Cimpian, s-a stins din viata la numai 41 de ani!

Rugby-ul românesc este în doliu. Medicul echipei naţioanale, Octavian Cimpian, s-a stins din viata la numai 41 de ani!

Rugby

Comentarii

Medic specialist in medicina sportiva, Tavi s-a aflat alaturi de rugbyul romanesc din 2005, participand in calitate de medic al loturilor nationale la trei Campionate Europene, patru Mondiale de juniori si o Cupa Mondiala de seniori, cea din Anglia, din 2015. Acesta si-a inceput activitatea la Federatia Romana de Rugby in februarie 2005, ca medic al echipei Romaniei de U18, timp de peste 12 ani fiind permanent prezent alaturi de Stejari.

In ultimii cinci ani, Tavi Cimpian a fost medicul nationalei de seniori a Romaniei, fiind alaturi de Stejari la toate turneele si marile competitii, inclusiv la turneul facut in aceasta vara, in luna iunie, in Japonia si Canada. Acesta a fost membru in Comisia Medicala a Federatiei Romane de Rugby si timp de doi ani directorul Policlinicii de Medicina Sportiva din Timisoara, loc unde a si lucrat timp de 10 ani, dupa incheierea rezidentiatului in medicina sportiva.

„Este o pierdere grea pentru noi, pentru rugby-ul romanesc. Nu poti sa-ti gasesti cuvintele in aceste momente, pentru ca orice ai spune, este prea putin fata de ceea ce Tavi a facut pentru noi. Pentru mine, el a fost omul care a imbinat cel mai bine actiunea intru medicina sportica cu pasiunea pentru rugby. Era un om dispus sa munceasca 24 de ore din 24 daca situatia o cerea si era singurul om care era convins ca indiferent ce se intampla din punct de vedere medical, o solutie va fi gasita foarte rapid. Sambata, la Bucuresti, pentru prima data in ultimii cinci ani, locul lui Tavi va fi gol”, a declarat dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva, manager medical FRR.

Originar din Resita, acesta va fi inmormantat in orasul in care s-a nascut. Vom reveni cu mai multe detalii legate de inmormantare.

In semn de omagiu pentru Tavi Cimpian, la meciul de sambata, 18 noiembrie, dintre Romania si Samoa, de pe Stadionul Arcul de Triumf, va fi tinut un moment de reculegere.

Afla mai multe despre: doliurugbydecesproblemetragediecimpian octavian 

viewscnt
Articole similare