Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-a aflat ce număr va purta Coutinho la Barcelona! Brazilianul va primi un tricou cu greutate

S-a aflat ce număr va purta Coutinho la Barcelona! Brazilianul va primi un tricou cu greutategalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Brazilianul Philippe Coutinho a fost prezentat oficial de Barcelona, după ce gruparea catalană l-a transformat în al doilea cel mai scump jucător din istoria fotbalului.

Barcelona îi va plăti lui Liverpool în total 160 de milioane de euro, în schimibul mijlocaşului, care nu s-a decis încă ce număr va purta la noul club.

UPDATE Deşi s-a speculat iniţial că va purta numărul 7 la Barcelona, deţinut în acest moment de turcul Arda Turan, presa din Spania anunţă astăzi că Philippe Coutinho va primi tricoul cu numărul 14, purtat momentan de argentinianul Javier Mascherano. Fundaşul va pleca însă în scurt timp în China.

Numărul 14 este asociat în lumea fotbalului cu fostul mare jucător olandez Johan Cruyff, care însă la Barcelona a purtat numărul 9. Omul considerat creatorul Barcelonei moderne a avut numărul 14 la naţionala Olandei şi la Ajax.

La Barcelona, cu 14 pe spate a jucat fiul lui Johan Cruyff, Jordi, dar şi fotbalişti precum Emmanuel Amunike, Gerard López, Santiago Ezquerro sau Thierry Henry.



"Vrei numărul lui Messi?"

La Liverpool, Coutinho a purtat numărul 10, dar brazilianul ştie că nu se poate pune problema să-l primească, în condiţiile în care e purtat de Lionel Messi.

Jurnaliştii l-au întrebat, în glumă, pe Coutinho, dacă ar vrea să poarte numărul său preferat, dar răspunsul brazilianului nu a lăsat loc de interpretări.

"Nu! Nu! Nu! Este un singur număr 10 la Barcelona (n.r. Messi). E cel mai bun jucător din lume, numărul 10 suprem", a răspuns noul jucător al catalanilor.

Aşteaptă să se rezolve situaţia lui Arda

Foarte probabil, Coutinho va purta numărul 7 la Barcelona, anunţă presa din Spania. Numărul îi "aparţine" în acest moment turcului Arda Turan, jucător aflat pe lista "neagră" a catalanilor. Arda n-a jucat niciun minut pentru Barca în acest sezon şi i se caută o echipă pentru această iarnă. Odată rezolvată situaţia mijlocaşului turc, Coutinho va putea prelua tricoul cu numărul 7.

Din acest motiv, în momentul prezentării, Coutinho s-a afişat cu un tricou pe care apare doar numele său, nu şi un număr.

Afla mai multe despre: coutinhobarcelonanumartricou 

viewscnt
Articole similare