Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

S-au dat cărţile pe faţă! Naţionala feminină a Statelor Unite a câştigat mai mulţi bani decât cea a bărbaţilor. Toate cifrele

S-au dat cărţile pe faţă! Naţionala feminină a Statelor Unite a câştigat mai mulţi bani decât cea a bărbaţilor. Toate cifrele
Comentarii

Imediat după ce naţionala de fotbal feminin a Statelor Unite a câştigat Campionatul Mondial din Franţa, jucătoarele din lot au pus presiune pe federaţie pentru a fi plătite în mod egal cu bărbaţii.

Luni, preşedintele federaţiei de fotbal din Statele Unite a publicat o scrisoare în care a dezvăluit că lotul feminin a fost plătit mai mult decât bărbaţii. Mai exact, între 2010 şi 2018, federaţia le-a plătit femeilor salarii în valoare de 34,1 milioane de dolari, faţă de 26,4 plătite lotului masculin. 

Federaţia a publicat aceste cifre din cauza faptului că lotul feminin a acuzat că este o discriminare de gen, care se reflectă şi pe partea financiară. 

Jucătorii din naţionala masculină sunt plătiţi pe selecţii, meciuri jucate şi bonusuri de performanţă. Federaţia recunoaşte că bărbaţii pot să ajungă la prime mai mari decât ale femeilor. Cu toate acestea, naţionala masculină nu şi-a îndeplinit obiectivul la Campionatul Mondial din Rusia, în timp ce naţionala feminină a câştigat de două ori la rând Campionatul Mondial. 

Afla mai multe despre: statele unite 

viewscnt
Articole similare