Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Să fie din nou spectacol! Acestea sunt cele mai frumoase derby-uri din ultimele două decenii! TOP 10 dueluri între cele două eterne rivale

Să fie din nou spectacol! Acestea sunt cele mai frumoase derby-uri din ultimele două decenii! TOP 10 dueluri între cele două eterne rivalegalerie foto

Superliga

Comentarii

FCSB şi Dinamo au oferit de-a lungul timpului meciuri care au rămas în istoria fotbalului românesc. Indiferent de forma prin care cele două mari rivale au trecut, partidele dintre ele au fost unele spectaculoase, cu multe goluri, faze controversate şi spectacol total în tribune.

59 de victorii au ambele echipe în derby

57 de partide s-au terminat la egalitate

Dinamo - Steaua - 3-2 (22 aprilie 2000)
Rapid obţinea victoria în faţa lui Dinamo, scor 4-0, cu doar o săptămână înainte, pe Giuleşti. Dinamo nu mai câştigase împotriva Stelei de aproape 9 ani. Cele trei puncte obţinute cu marea rivală au fost extrem de importante pentru trupa din Ştefan cel Mare. ”Câinii” au câştigat matematic titlul după acest meci. Dinamo a revenit de la 1-0 prin gafa lui Tiberiu Lung şi golurile marcate de Lupescu şi Mihalcea. Acelaşi Lupescu ratase un penalty la sfărşitul primei reprize.

Steaua - Dianmo - 4-1 (19 august 2000)
Steaua o învingea în Ghencea pe Dinamo prin golurile marcate de doi jucători care au evoluat pentru ambele echipe. Jean Vlădoiu, cu un hattrick, şi Ionel Dănciulescu reuşeau să marcheze într-un derby perfect pentru stelişti. Roş-albaştrii câştigau titlul în acel sezon, având un avans de 9 puncte faţă de marea rivală.

Steaua - Dinamo - 2-2 (19 mai 2002)
Dinamo, cu Cornel Dinu pe bancă, reuşea să deschidă scorul într-un meci ce se anunţa extrem de spectaculos. ”Câinii” au preluat conducerea de două ori, dar steliştii au reuşit să revină de ficare dată. Gruparea din Ştefan cel Mare a triumfat în sezonul 2001/02, cu 2 puncte în faţa lui FC Naţional, dar la 10 de rivalele Steaua şi Rapid.

Dinamo - Steaua - 2-4 (23 martie 2003)
O seară specială pentru dinamovişti s-a transformat într-una de coşmar. ”Câinii” sărbătoreau primul meci în nocturnă pe Ştefan cel Mare, dar şi primul meci al lui Ioan Andone pe banca lui Dinamo. ”Le-am stins lumina”, declarau atunci steliştii, titlu ce a apărut a doua zi în ziarele de sport.

Steaua - Dinamo - 2-2 (18 septembrie 2005)
Steaua a câştigat campionatul în sezonul 2005/06, având un avans de 5 puncte faţă de Rapid şi 8 de marea rivală. Meciul disputat în Ghencea venea după două partide extraordinare în Cupa Uefa pentru ambele formaţii. Steaua a învins în deplasarea de la Oslo, pe Valerenga, scor 3-0, iar Dinamo câştigase în Ştefan cel Mare împotriva lui Everton, 5-1. Steliştii conduceau în minutul 16 cu 2-0, dar Zicu şi Bălţoi au reuşit să salveze un punct pentru ”câini”.

Steaua - Dinamo - 2-4 (7 aprilie 2007)
Dinamo o învingea pe Steaua în Ghencea pentru prima dată după o pauză de 18 ani, la finalul unui meci extrem de spectaculos. Mircea Rednic s-a ridicat de pe scaun la conferinţa de presă în momentul în care a vorbit despre performanţa jucătorilor săi. Evoluţia ”câinilor” a fost perfectă. Cătălin Munteanu , Ionel Dănciulescu şi Claudiu Niculescu reuşeau să marcheze goluri formidabile pentru o seară de neuitat a fanilor dinamovişti.

Steaua - Dinamo - 3-2 (17 mai 2012)
Marele derby al României s-a disputat în faţa unei asistenţe de 47.000 de spectatori pe Arena Naţională. Curtean a înscris primul gol pentru Dinamo în minutul 21, însă steliştii au marcat de trei ori la rând prin Rusescu (42`) şi Iliev (48`, 64`). Finalul de meci a fost unul incendiar după golul marcat de George Ţucudean în minutul 86. Totuşi, în acel an doar Steaua a reuşit să se claseze pe podium, după CFR Cluj şi FC Vaslui. Dinamo a încheiat doar pe locul 5 sezonul 2011/12.

Steaua - Dinamo - 5-2 (27 martie 2014)
Ultimul meci încheiat 5-2 între cele două rivale a fost câştigat de Dinamo, în 1976. În Cupa României, ultimul meci cu mai mult de 7 goluri între Steaua şi Dinamo a fost în finala câştigată de ”câini” în 1990. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf reuşeau să se impună fără drept de apel în semifinalele Cupei României în martie 2014. La pauză, Steaua conducea cu 4-1 după o primă repriză perfectă. În minutul 75, Claudiu Keşerü marca al doilea gol din tot atâtea meciuri jucate împotriva trupei din Ştefan cel Mare.

Dinamo - FCSB - 4-1 (22 decembrie 2016)
Dinamo se impunea în turul semifinalei Cupei Ligii după ce câştigase şi meciul din campionat cu doar o lună înainte, scor 3-1. ”Câinii” au deschis tabela în minutul 19 prin Mahlangu şi au majorat scorul prin Nistor. Aganović le-a dat speranţe steliştilor în minutul 78, dar Lazăr şi Rotariu au mărit avantajul. Dinamo s-a calificat atunci în finală după un meci retur la fel de bun, câştigat cu 3-1.



FCSB - Dinamo - 3-3 (29 iulie 2018)
Meciul din turul acestui campionat s-a încheiat 3-3 după o evoluţie spectaculoasă a celor două echipe. FCSB s-a aflat de fiecare dată la conducerea jocului, dar nu a reuşit să se impună la final, fiind egalată în minutul 89 după o fază fixă, marea problemă a echipei lui Dică în acest sezon. Actualul golgheter al campionatului, Harlem Gnohéré, deschidea scorul încă din minutul 10, iar Axente reuşea să egaleze chiar înainte de pauză. Florinel Coman a reuşit o dublă, primul gol marcat de el fiind direct din corner. Nistor şi Popescu asigurau un punct pentru ”câini” prin golurile din minutele 61 şi 89. Ultimul derby încheiat 3-3 datează din 8 iunie 1988.

  • Marele derby între Dinamo şi FCSB este duminică, de la ora 21:00, în direct pe Telekom Sport 1. Istoria ne-a învăţat că, indiferent de forma în care se află cele două rivale, acestea sunt capabile să ofere meciuri memorabile pentru fanii lor.

articol scris de Cristian Pintea

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbdinamoderby de romaniamarele derby 

viewscnt
Articole similare