Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Să ne considerăm nocoroşi! O echipă naţională din Europa n-a câştigat niciun meci...de 15 ani. Alţii le-au marcat 13 goluri, românii tot cu "ţârâita"

Să ne considerăm nocoroşi! O echipă naţională din Europa n-a câştigat niciun meci...de 15 ani. Alţii le-au marcat 13 goluri, românii tot cu "ţârâita"

Fotbal

Comentarii

Păstrând proporţiile, putem afirma că alţii sunt mai necăjiţi ca noi când vine vorba de echipa lor naţională. Este vorba de naţionala statului San Marino, care n-a câştigat un meci din aprilie 2004.

Aşadar, au trecut 15 ani de când naţionala micuţului stat născut în interiorul Italiei nu a mai câştigat un meci, chit că vorbim de meciuri oficiale sau amicale, sub egida UEFA sau FIFA. Se întâmpla pe 28 aprilie, 2004, când San Marino învingea Liechtenstein cu 1-0 (1-0), într-o partidă amicală.

De atunci, a urmat o serie de 94 de meciuri fără victorie, cu un singur egal, un 0-0 cu Estonia, acasă, în preliminariile Campionatului European din 2016. Printre cele 93 de înfrângeri, multe dintre ele au fost de-a dreptul dureroase, fiind înregistrate scoruri de maidan: 0-10 cu Croaţia, 0-13 cu Germania, 0-10 cu Polonia, sau 0-11 cu Olanda. Ultima reprezentaţie cu multe goluri a avut loc în urmă cu trei luni, în Rusia, unde au încasat 9 goluri fără să marcheze măcar unul.

Ovidiu Herea, salvatorul României în partida cu San Marino

În impresionanta listă de bătăi încasate şi-a croit drum, cu noroc, şi naţionala României. Se întâmpla la sfârşitul verii anului 2011, când România antrenată de Victor Piţurcă s-a impus greu, cu 1-0, într-o partidă amicală, printr-un gol marcat de fostul rapidist, Ovidiu Herea, în minutul 72.

Iată primul "11" al României în partida cu San Marino: Ciprian Tătăruşanu - Bănel Nicoliţă, Florin Gardoş, Vlad Chiricheş, Ştefan Radu - Tiberiu Bălan, Gabriel Mureşan, Cristian Tănase, Gabriel Torje, Alexandru Chipicu - Costin Curelea. Au mai intrat: Ovidiu Herea, Răzvan Cociş, Mihai Pintilii, Sorin Strătilă, Srdjan Luchin şi Viorel Nicoară. Nu au fost utilizaţi: Costel Pantilimon şi Marian Cristescu.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare