Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Să vedem ce propune UEFA". Istvan Kovacs, întrebat despre cartonaşul albastru! Răspunsul arbitrului numărul 1 din România

"Să vedem ce propune UEFA". Istvan Kovacs, întrebat despre cartonaşul albastru! Răspunsul arbitrului numărul 1 din România

Fotbal intern

Comentarii

Istvan Kovacs (39 de ani) a fost invitat la Gala Sportului Românesc şi a vorbit, printre altele, şi despre cartonaşul albastru pe care IFAB vrea să-l introducă în fotbalul mondial. Arbitrul numărul 1 al României a spus că aşteaptă să vadă ce instrucţiuni primeşte de la UEFA.

Cartonaşul albastru este încă un mister pentru arbitri, având în vedere că pregătirea pentru introducerea sa în fotbal este în faza incipentă. Istvan Kovacs a spus că preferă să aştepte să vadă ce informaţii va transmite UEFA în această privinţă, apoi să comenteze.

Istvan Kovacs nu se hazardează în privinţa cartonaşului albastru: "Nu avem detalii, doar fragmente"

Cel mai bun arbitru român al momentului, Istvan Kovacs, n-a putut spune prea multe despre introducerea cartonaşului albastru în fotbal, deoarece UEFA nu a trimis încă informări oficial în privinţa utilizării acestuia şi în privinţa momentului când ar putea fi folosit în competiţii.

"Nu avem detalii, ce a apărut în presă sunt doar fragmente, să vedem ce propune UEFA şi după vedem. Este o sărbătoare şi am venit cu toţii să ne simţim bine şi să ne relaxăm", a declarat Istvan Kovacs la Gala Sportului Românesc, apoi a spus că aşteaptă cu braţele deschise o nouă delegare la un meci european: "Când o să decidă comisiile UEFA să mă delege voi fi bucuros să accept delegarea", a mai declarat Kovacs.

Pe final, Istvan Kovacs a oferit şi un pronostic pentru parcursul României la EURO 2024: "Eu cred ca Romania va iesi din grupe", a declarat arbitirul.

Ce este cartonaşul albastru

Consiliul Asociaţiei Internaţionale de Fotbal (IFAB) s-a inspirat din rugby şi pregăteşte introducerea unui cartonaş albastru.

Acesta va aduce jucătorului o eliminare temporară de 10 minute, în cazul în care acesta aplica faulturi tactice, întrerupe contraatacurile adversarilor sau protestează vehement la arbitri.

Două cartonaşe albastre vor aduce automat cartonaşul roşu. De asemenea, un cartonaş galben + un cartonaş albastru va avea acelaşi efect.

Dacă portarul primeşte cartonaş albastru, antrenorii au două variante: 1. introducerea portarului de rezervă în locul unui jucător de câmp - schimbare definitivă. Apoi, când revine portarul principal, efectuarea unei noi schimbări pentru a scoate portarul de rezervă; 2. introducerea unui jucător de câmp între buturi, timp de 10 minute.

Afla mai multe despre: istvan kovacscartonas albastruuefa 

viewscnt
Articole similare