Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sabrina Voinea are doar 16 ani şi e decisă să cucerească lumea gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Paris: "Abia când o să fii mare îţi vei da seama de munca din urmă"

Sabrina Voinea are doar 16 ani şi e decisă să cucerească lumea gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Paris: "Abia când o să fii mare îţi vei da seama de munca din urmă"galerie foto
Comentarii

Sabrina Voinea are doar 16 ani, dar e decisă să cucerească lumea gimnasticii la Paris, în vară.

Vis de adolescentă: vrea două medalii la Jocurile Olimpice

Anul 2024 poate fi pentru Federaţia Română de Gimnastică anul revenirii în prim-plan, iar pentru Sabrina Voinea cel al deplinei consacrări. Deşi nu a împlinit încă 17 ani, gimnasta are vise mari: vrea două medalii la Jocurile Olimpice chiar la competiţia care va avea loc la Paris. Este visul unei adolescente care a intrat în sala de gimnastică încă de când a făcut primii paşi.

După cum chiar ea spune, fiica fostei mari campioane Camelia Voinea a iubit gimnastica încă de când a început să înţeleagă despre ce e vorba în acest sport.

„Gimnastica am început-o de la vârsta de 5 ani, m-am aliniat la încălzire, dar mama m-a luat de mică, de când m-am născut, pentru că îmi doream foarte mult să ajung în sala de gimnastică şi plângeam că îmi doresc să ajung aici. Mă culcam şi mă sculam fără ea şi o întrebam pe bonă unde e mama şi îmi spunea: „la sală”. Începeam să plâng şi venea şi mă lua şi mă aducea la sală”, a declarat Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024, pentru Sportsnet.ro

La vârsta de 8-9 ani, după o medalie câştigată în oraşul natal al Nadiei Comăneci, Oneşti, Sabrina şi-a dat seama că vrea să continue pe drumul performanţei.

„Primul meu concurs l-am avut la vârsta de 8-9 ani, la Oneşti şi atunci am luat prima mea medalie, la sol parcă. A fost momentul în care am realizat că drumul meu poate să continue şi să fie un drum lung şi frumos” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Echipa feminină reprezintă Federaţia Română de Gimnastică la Paris

Sabrina speră ca toate sacrificiile făcute la antrenamente şi în viaţa privată să îi aducă bucuria supremă la Jocurile Olimpice de la Paris, din vară. Acolo unde, aşa cum recunoaşte, vrea să cucerească cel puţin o medalie!

„Visul meu în gimnastică e să mă calific individual şi să iau şi o medalie, dacă se poate - Doamne ajută - două, pentru că am şanse foarte mari” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Chiar dacă e foarte valoroasă la toate aparatele, Sabrina recunoaşte că are două preferate.

„Aparatele mele preferate sunt bârna şi solul şi după aia săriturile şi paralelul. Mi-aş dori să-mi poarte numele la bârnă şi sol” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Pregătită dintotdeauna de mama ei, Sabrina spune că aceasta e antrenoarea ideală pentru ea, pentru că o cunoaşte şi o înţelege atunci când are o zi mai grea. Dacă în sală relaţia dintre ele este cea de sportiv-antrenor, cele două redevin mamă şi fiică imediat ce ies pe uşa sălii de antrenament.

„Mie mi-e mai uşor să lucrez cu mama pentru că mă înţeleg bine cu ea şi când nu îmi iese ceva mai bine, când sunt obosită, mă pune să fac metodică. Dar când plecăm din sală suntem mamă şi fiică şi mergem, ne relaxăm” – Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Chiar dacă gimnastica este un sport greu, în care ratările de la antrenamente fac parte din rutina zilnică, Sabrina spune că nu i-a trecut niciodată prin cap să se lase, pentru că ştie că trebuie să îşi depăşească limitele.

„Nu m-am gândit: <<Gata, mă las>>, pentru că uneori ne vine şi nouă greu pentru că sportul nu e uşor. Cele mai grele momente din antrenamente sunt cele în care ratezi elemente, când nu-ţi iese mai nimic. Dar şi ele fac parte din viaţă. Dar atunci când nu mai poţi, trebuie să tragi de tine în antrenament şi apoi te mândreşti cu rezultatele pe care le ai. Trebuie de multe ori să te autodepăşeşti, pentru că antrenamentele sunt destul de intense. Şi abia când o să fii mare îţi vei da seama de munca din urmă.” Sabrina Maneca-Voinea, gimnastă calificată cu echipa României la JO Paris 2024.

Născută la 4 iunie 2007, la Constanţa, Sabrina Voinea este medaliată cu bronz la sol la Campionatele Europene de gimnastică din 2023. De asemenea, ea a fost campioană europeană de junioare la sărituri şi medaliată cu aur la FOTE, cu echipa, ambele succese venind în 2022.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sabrina voineasabrina voinea jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare