Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sandu Iacob - selecţionerul naţionalei de handbal masculin tineret

Sandu Iacob - selecţionerul naţionalei de handbal masculin tineret

Handbal

Comentarii

Sandu Iacob, antrenorul echipei din Liga Naţională HC Vaslui, a fost numit la conducerea reprezentativei masculine de tineret, în urma unei decizii luată de FRH împreună cu selecţionerul de la seniori, ibericul Xavier Pascual.

”Sandu Iacob, un tânăr antrenor care vrea să facă performanţă, va fi noul antrenor al echipei naţionale de tineret la handbal masculin, Federaţia Română de Handbal având mare încredere în el. Decizia încheierii acestei colaborări a fost luată împreună cu Xavi Pasqual, antrenorul lotului de seniori, care a stabilit şi un plan de pregătire comun pentru toate reprezentativele naţionale de handbal masculin, (juniori, tineret şi seniori), cu o linie strategică menită să genereze o progresie naturală şi fără sincope”, a declarat preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, după oficializarea numirii.

La rândul său, Sandu Iacob, care a mai activat şi la naţionala de seniori din postura de antrenor secund a precizat: ”Îmi doresc să acumulez cât mai multe cunoştinţe despre stilul de joc pe care antrenorul principal al echipei naţionale de seniori, Xavier Pasqual, l-a propus tuturor categoriilor de vârstă, fie că vorbim de tineret, juniori sau cadeţi. Numirea mea ca antrenor pentru România e cu siguranţă un lucru pe care mi l-am dorit încă din momentul în care am ales să devin antrenor. Mă simt ca un student care învăţă pentru un examen, examen care, pentru naţionala de tineret, va fi în luna iulie a anului viitor. Obiectivele sunt implementarea stilului de joc al echipei naţionale de seniori şi la lotul de tineret şi descoperirea şi pregătirea jucătorilor care pot face pasul către echipa de seniori”.

Sandu Iacob, fost component al naţionalei României, antrenează HC Vaslui din 2015, cu care a încheiat stagiunea trecută pe locul 8.

La reprezentativa de seniori a fost şi antrenorul secund al lui Aihan Omer, în urmă cu doi ani.

Afla mai multe despre: handbalmasculinsandu iacobselectionertineretreprezentativa 

viewscnt
Articole similare