Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şase echipe din ţară joacă la Cupa Dinamo - Anatolie Grintescu! Detaliile turneului

Şase echipe din ţară joacă la Cupa Dinamo - Anatolie Grintescu! Detaliile turneului galerie foto

Sporturi

Comentarii

Fundaţia Pro Polo - Anatolie Grintescu organizează în perioada 1-3 septembrie 2023 prima ediţie a turneului "Cupa Dinamo - Anatolie Grintescu", adresat grupelor de juniori U15.

La competiţia organizată cu susţinerea Academiei de Polo Dinamo şi-au anunţat deja prezenţa şase echipe din ţară, iar meciurile se vor desfăşura la bazinul Dinamo.

Crişul Oradea, CSS1 Bucuresti, Corona Braşov, Real Team, Dinamo şi Academia Dinamo sunt cele şase formaţii care au confirmat participarea la prima ediţie a turneului pe care reprezentanţii fundaţiei Pro Polo - Anatolie Grintescu îşi propun să-l organizeze anual şi pentru mai multe categorii de vârstă.

Cosmin Radu, recordmanul de selecţii în prima reprezentativă a României, în prezent vicepreşendinte al Federaţiei Române de Polo, va oficia festivitatea de premiere a evenimentului.

"Am primit cu mare bucurie ideea organizării acestui turneu dedicat juniorilor. Sportul românesc la nivel juvenil are nevoie de o cât mai mare susţinere şi expunere, iar această competiţie va duce cu siguranţă mai departe puternica legătură dintre polo şi Anatol Grinţescu, omul care şi-a dedicat întreaga activitate acestui minunat sport", spune fostul căpitan al naţionalei de polo a României.

Turneu in memoriam Anatolie Grinţescu

Anatolie Grinţescu (1 august 1939 – 2 iunie 2014) a fost una dintre marile personalităţi ale sportului românesc, reprezentând România la nu mai puţin de 5 ediţii ale Jocurilor Olimpice, în calitate de jucător sau ca antrenor al selecţonatei de polo.

A cucerit 10 titluri de campion cu Dinamo, ca jucător, şi alte două din postură de antrenor. La naţională a evoluat de 131 ori sub tricolor, marcând 85 de goluri.

S-a retras din activitatea competiţională la începutul anilor '70, după care a îmbrăţişat cariera de antrenor, primind ulterior titlurile de Maestru al sportului şi Maestru emerit al sportului.

Ca antrenor al naţionalei României, Anatolie Grinţescu a obţinut cea mai mare performanţă la JO 1976, când tricolorii s-au clasat pe locul 4.

Din 1980, a devenit antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Nataţie, iar din 1990, când a fost înfiinţată Federaţia Română de Polo, a fost secretar general, apoi preşedinte al forului naţional de polo.

De-a lungul carierei în administraţie, s-a implicat activ în promovarea sportului în general şi a polo-ului în special, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Olimpice Române şi de membru al Comitetului Executiv al COSR.

Afla mai multe despre: anatolie grintescucupa dinamo - anatolie grintescu 

viewscnt
Articole similare