Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal înaintea primei licitaţii pentru brandul Rapid, care va avea loc mâine: "Nu participăm. Bunurile au o situaţie juridică incertă"

Scandal înaintea primei licitaţii pentru brandul Rapid, care va avea loc mâine: "Nu participăm. Bunurile au o situaţie juridică incertă"

Fotbal intern

Comentarii

AFC Rapid a explicat, joi, într-un comunicat, că nu va participa la licitaţia pentru vânzarea mărcii Rapid deoarece nu vede rostul de a încerca să achiziţioneze bunuri cu o situaţie juridică incertă. Licitaţia va avea loc mâine, începând cu ora 14:00

"Observăm un destul de mare tam-tam despre partcipanţii la licitaţie. Care de fapt, nu există! Că să participi la o licitaţie eşti obligat să achiţi taxa de garanţie, adică 10% din preţul de pornire, în cazul nostru 340.000 euro plus TVA. Total, 405.000 euro. Simplă achiziţie a caietului de sarcini, care costă în jur de 500 euro, nu dă dreptul de a participă la licitaţie. În acest caiet de sarcini este menţionată modalitatea de desfăşurare şi ceea ce se vinde, lucruri ce deja sunt publice prin regulamentul de vânzare aprobat de adunarea creditorilor din data de 09.09.2017. 

Aşa că aşteptăm ca lichidatorul SC FC Rapid SĂ să facă public procesul verbal al şedinţei de licitaţie din data de 10.11.2017, acolo se va vedea dacă a participat cineva. Ştim, veţi spune că acest pseudo Rapid numit Academia, chiar încearcă ceva. Şi că Asociaţia Fotbal Club Rapid, nu. Păi noi nu vedem rostul de a participă la vânzarea unor bunuri care au o situaţie juridică incertă, bunuri care noi considerăm că ne aparţin. Şi aici ne referim la patru dintre cele cinci mărci OSIM. Noi aşteptăm decizia instanţei de judecată. De asemenea, acele trofee scoase la vânzare, o parte dintre el au ajuns în posesia lichidatorilor SC FC Rapid SĂ într-un mod dubios. Şi aici instanţele de judecată îşi vor spune cuvântul. Şi un alt aspect, foarte important! Dragi Rapidişti, la această licitaţie NU SE VINDE PALMARESUL!", se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului.

Reprezentanţii AFC Rapid au explicat şi cum s-ar putea împărţi suma obţinută în cazul în care va exista un cumpărător la licitaţia pentru marcă.



"Aşadar, din sumă obţinută, primul beneficiar este lichidatorul judiciar, care va încasă un procent de 10%. Apoi, următoarea plată va fi făcută către creditorii salariali, unde îi găsim pe foştii angajaţi ai clubului, dar şi pe foştii jucători, printre care D. Niculae, Burcă, etc. Angajaţii şi foştii jucători au de primit împreună aproximativ 500.000 euro, ce reprezintă salarii restanţe. După achitarea totală a creanţelor salariale, urmează la plată creanţele bugetare, adică ANAF. Ce are de primit peste 2.000.000 euro.

Şi dacă mai rămâne ceva după achitarea întregii datorii către ANAF, vor intra la plată creditorii chirografari, unde găsim Azuga Waters, Moraru, diverşi furnizori, etc. Păi la un simplu calcul, împărţim sumă de 1.700.000 euro, căci e la mintea cocoşului că nu va fi nimeni care să plătească mai mult de suma minima acceptată de către creditori, sumă va fi împărţită după cum urmează: -Lichidator 170.000 euro; -Creditori salariali 500.000 euro; -ANAF 1.030.000 euro, adică ANAF va primi jumătate din creanţă sa. Am făcut aceste precizări pentru a informă corect despre ce a ce se întâmplă, lucru pe care ar fi trebuit alţii să îl facă, dar ne aşteptam la asemenea acţiuni şi am vrut să vedem dacă lucrurile se desfăşoară corect sau nu şi apoi să luăm atitudine. Şi dacă nu v-am convins, va rugăm să lecturaţi art.123 din legea 85/2006. Acolo este precizată clar ordinea repartizării sumelor obţinute din valorificarea patrimoniului unei societăţi în lichidare", a precizat AFC Rapid. 
Fostul acţionar al FC Rapid, omul de afaceri moldovean Valerii Moraru, a mărit preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcii Rapid la 3,4 milioane de euro, plus TVA. Valorificarea mărcii, al cărei preţ iniţial era de 406.000 de euro, se va face, vineri, prin licitaţie publică, abia după trei încercări nereuşite suma urmând să scadă la 1,7 milioane de euro.

FC Rapid, echipă înfiinţată în 1923, şi-a întrerupt activitatea în 2016, când societatea comercială care administra gruparea giuleşteană a intrat în faliment. Atunci gruparea giuleşteană era patronată de omul de afaceri basarabean Valerii Moraru.

În momentul actual două echipe evoluează sub denumirea Rapid în Liga a IV-a, Academia Rapid, susţinută de Primăria Sectorului 1, care a închiriat marca până la efectuarea licitaţiei, şi AFC Rapid, asociaţia co-fondatoare a societăţii intrate în faliment. 

Afla mai multe despre: afc rapidacademia rapidlicitatievalerii moraru 

viewscnt
Articole similare