Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SCANDAL la CM de haltere după ce o atletă transgender din Noua Zeelandă a fost medaliată cu argint

SCANDAL la CM de haltere după ce o atletă transgender din Noua Zeelandă a fost medaliată cu argint

Alte sporturi

Comentarii

Laurel Hubbard, din Noua Zeelandă, sportivă transgender, a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de Haltere de la Anaheim, însă antrenorii adversarelor sale consideră că aceasta a avut un avantaj deoarece înainte a fost bărbat, informează Reuters.

Laurel Hubbard, în vârstă de 39 de ani, se numea Gavin Hubbard până în urmă cu patru ani şi concura la nivel naţional ca bărbat. Ea a participat la CM de la Anaheim şi a reuşit să ocupe locul doi, după americanca Sarah Robles şi înaintea egiptencei Shaimaa Khalaf.

Hubbard a adus prima medalie din istorie pentru Noua Zeelandă şi a refuzat să participe la conferinţa de presă de după concurs.

“A stat deoparte pentru că probabil este stânjenită", a declarat Tim Swords, antrenorul lui Robles.

”Nu au existat controverse între sportive privind prezenţa ei, dar au fost discuţii între antrenori. Când Sarah s-a impus, toată lumea a venit să ne felicite, nimeni nu-şi dorea să câştige Hubbard", a mai spus Swords.

Mohamed Hosnytaha, antrenorul medaliatei cu bronz, a declarat că nu a fost de acord cu prezenţa lui Hubbard în competiţie: "Nu suntem de acord, totuşi vorbim de cineva care a fost bărbat atât de mult timp, care are hormoni diferiţi, sentimente diferite".

Afla mai multe despre: halterelaurel hubbardcampionatele mondiale de haltere,  

viewscnt
Articole similare