Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal uriaş pentru şefia Federaţiei Române de Tenis! Alegerile s-au amânat

Scandal uriaş pentru şefia Federaţiei Române de Tenis! Alegerile s-au amânat

Tenis

Comentarii

UPDATE | În cele din urmă, alegerile pentru şefia FRT nu au mai avut loc. Adunarea Generală a continuat, dar s-a decis ca noul preşedinte al FRF să fie ales la următoarea întrunire, peste 30 de zile.

UPDATE | Contrar cerinţei MST s-a decis să se continue cu ordinea de zi, iar toţi participanţii să aibă drept de vot. Drept urmare, Marius Vecerdea a decis să părăsească şedinta şi şi-a retras candidatura.  Ulterior, Dumitru Hărădău a ieşit din Adunarea Generală şi i-a acuzat pe reprezentanţii lui că au plecat cu procesul verbal.

Năstase a filmat haosul

Prezent la Adunarea Generală, primul lider ATP din istoria tenisului, Ilie Năstase, s-a arătat şocat de comportamentul celor prezenţi şi de certurile iscate, motiv pentru care a început să filmeze desfăşurarea evenimentelor. Acesta a ameninţat că îi va trimite filmarea Simonei Halep pentru ca şi noul lider WTA să afle "din ce Federaţie face parte"


Ştirea iniţială:

Preşedintele FRT, George Cosac, şi-a încheiat mandatul, însă astăzi va intra din nou în urne la alegeri. Alături de el, pe liste vor mai apărea alţi trei candidaţi: Marius Vecerdea, Răzvan Itu şi Dumitru Hărădău.

Deşi s-au întrunit încă de dimineaţă, oamenii din tenisul românesc nu şi-au ales noul preşedinte de la FRT. Iar asta din cauza unui scandal uriaş care a izbucnit. Departamentul juridic din cadrul MTS a obligat federaţia ca doar 54 de cluburi sportive să aibă drept de vot, nu 172 câte erau recunoscute de instanţă până acum.

Din informaţiile Telekom Sport, MTS a verificat extrasul de la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, unde a constatat că sunt 54 de cluburi de tenis cu drept de vot. MTS a cerut FRF să respecte Articolul 37, Aliniatul 4 din Legea 69/2000.

Conform MST, structurile sportive care sunt doar afiliate nu au drept de vot. Ministerul nu va recunoaşte Adunarea Generală.

Marius Vecerdea susţine că are o decizie definitivă şi irevocabilă a Tribunalului prin care se specifică faptul că doar cele 54 de structuri pot participa la alegeri.

În cazul în care nu se va lua în considerare cerinţa departamentului juridic, MTS a ameninţat că nu va mai trimite niciun leu către Federaţia Română de Tenis.Celelalte 120 de cluburi neacceptate de MTS n-ar trebui să fie "eligibile" pentru a vota, conform spuselor lui Mircea Vecernea. Candidatul la preşedinţia FRT acuză că aceste instituţii ar fi, de fapt, cluburi fantomă, fără să aibă vreun angajat în realitate.

Afla mai multe despre: george cosacdumitru haradauvecerneamtstenis 

viewscnt
Articole similare