Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scenariu halucinant adus în discuţie de spanioli! Cum poate fi ELIMINATĂ "La Roja" de la CM 2018 din cauza cartonaşelor galbene

Scenariu halucinant adus în discuţie de spanioli! Cum poate fi ELIMINATĂ "La Roja" de la CM 2018 din cauza cartonaşelor galbenegalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Cu patru puncte după primele două etape, selecţionata Spaniei nu e calificată încă matematic în optimile CM 2018, iar jurnaliştii de la Marca îi avertizează pe Iniesta & Co că nu pot lăsa nimic la voia întâmplării în ultima partidă din grupă, cu Maroc, echipă deja eliminată.

Situaţia din Grupa B (aici ai toate clasamentele CM 2018)



În cazul în care Spania câştigă sau remizează cu Maroc, atunci "La Roja" va fi sigur în optimi, însă spaniolii se gândesc şi la cel mai negru scenariu: înfrângerea cu Maroc.



În acest caz, va conta şi diferenţa de scor pentru că în cazul unei înfrângeri la mai mult de un gol, Iran ar avea nevoie doar de o remiză în meciul cu Portugalia pentru a se califica la braţ cu echipa lusitană.

Cartonaşele galbene pot decide echipele calificate şi câştigătoarea grupei
Dacă însă şi Portugalia ar pierde cu Iran, atunci Spania şi Portugalia ar încheia grupa cu câte patru puncte, iar departajarea pentru locul 2 s-ar face în conformitate cu regulamentul FIFA. Cum în acest moment Spania şi Portugalia au golaveraj identic (4-3), iar în meciul direct au remizat (3-3), se poate ajunge în situaţia ca diferenţierea să fie făcută în funcţie de clasamentul Fair-play, acolo unde Spania conduce în acest moment (un singur cartonaş galben faţă de două câte a primit Portugalia în primele partide).

Din acest motiv, cei de la Marca îi avertizează pe jucătorii lui Hierro să fie atenţi inclusiv la acest detaliu în meciul cu Maroc, pentru a nu compromite şansele de calificare. Raţionamentul rămâne valabil şi în lupta pentru primul loc, presupunând că Spania şi Portugalia vor câştiga meciurile din această seară cu acelaşi scor.

Evident, şansele ca acest lucru să se întâmple sunt mici.

Scenariu ipotetic: cum ar ajunge Spania să fie eliminată din cauza cartonaşelor

1. Spania şi Portugalia pierd cu acelaşi scor meciurile cu Maroc, respectiv Iran. Ex: 0-1

2. Spania încasează două cartonaşe galbene în meciul cu Maroc, iar niciun portughez nu e avertizat în partida cu Iran

3. În acest caz, Spania şi Portugalia ar încheia grupa cu câte 4 puncte şi golaveraj identic (4-4). Mai departe ar merge însă Portugalia, de pe locul 2 (Iran ar câştiga grupa, cu 6 puncte), graţie clasamentului Fair-play (2 cartonaşe galbene primite faţă de 3 cartonaşe Spania, conform scenariului prezentat mai sus)

Cum sunt departajate echipele de la CM 2018 în faza grupelor.

Principalele criterii de departajare la Campionatul Mondial sunt:

 
  • - numărul mai mare de puncte;
  • - golaverajul din toate meciurile jucate în grupă;
  • - golurile marcate în toate partidele din grupă;

Dacă două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte, se trece la următoarele criterii de departajare:

  • - meciul direct (sau meciurile directe, daca trei echipe sunt la egalitate);
  • - golaverajul din meciurile directe;
  • - numărul de goluri marcate în meciurile directe;
  • - clasamentul Fair Play (cartonaşele galbene = -1 punct, cartonaş roşu după două cartonaşe galbene = -3 puncte, cartonaş roşu direct = -4 puncte);
  • - Tragere la sorţi;

 Galerie foto

Afla mai multe despre: spaniagrupa bcm 2018cartonaseclasament fair-play 

viewscnt
Articole similare