Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Schimbare de clasament în Liga Florilor. Ce echipă e aproape de podium

Schimbare de clasament în Liga Florilor. Ce echipă e aproape de podium

Handbal

Comentarii

Echipa de handbal feminin Corona Braşov a primit înapoi, în şedinţa Consiliului de Administraţie al FRH, punctele pierdute la ”masa verde” printr-o decizie a Comisiei de Competiţii, după un meci cu Universitatea Cluj, şi urcă în clasamentul Ligii Naţionale pe locul 5, la egalitate cu CSM Bistriţa.

Corona Braşov a câştigat meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a III-a a Ligii Naţionale, cu scorul de 31-24, dar echipa adversă a depus memoriu ulterior, invocând faptul că formaţia braşoveană a folosit două jucătoare şi într-un meci de Divizia A, în aceeaşi zi, cu CSU Oradea, fapt interzis de regulament.

Comisia de Competiţii a dictat pierderea partidei la ”masa verde”, cu 10-0, iar Corona a pierdut în total patru puncte (cele trei pentru victorie plus unul de penalizare).

Apoi, la Craiova, a avut loc Consiliului de Administraţie al FR Handbal, iar pe ordinea de zi s-a aflat şi situaţia echipei Corona.

”Veste excelentă pentru echipa de handbal Corona Braşov, care a primit înapoi cele patru puncte cu care a fost penalizată de Comisia de Competiţii. Şedinţa care a avut loc vineri la Craiova a avut pe ordinea de zi şi subiectul acesta, la care preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir, a avut ocazia să îşi susţină punctul de vedetre, după care s-a supus la vot, Scorul a fost unul clar în favoarea Coronei: 14-1”, a anunţat clubul Corona, după şedinţa de la Craiova.

În cadrul CA, preşedintele Coronei, Liviu Dragomir, a declarat: ”Federaţia a luat o hotărâre firească ce se impunea într-o astfel de situaţie. Unul dintre argumentele principale pe care le-am prezentat a fost că înaintea fiecărui meci are loc o şedinţă tehnică, la care sunt prezenţi reprezentanţi din partea federaţiei, tocmai pentru a se asigura că totul este aşa cum trebuie să fie. În mod normal dacă observă o neregulă, aceştia trebuie să o semnaleze. Consider că în sport, fiecare meci trebuie câştigat în teren, nu la masa verde. Nu se putea să se dea victorie Coronei în teren, să se valideze un rezultat pozitiv pentru noi, iar ulterior punctele să fie luate. Normal, ne bucurăm că s-a făcut dreptate, nu era normal ce s-a întâmplat şi exista riscul să se creeze un precedent”.

În aceste condiţii, în clasamentul Ligii Naţionale, Corona urcă de pe locul 8 pe care se afla (14 puncte) pe locul 5 (18 puncte), la egalitate cu CSM Bistriţa. U Cluj pierde cele trei puncte câştigate la masa verde şi coboară de pe locul 12 pe 13, penultimul, cu cinci puncte.

Afla mai multe despre: corona brasovliga florilorhandbal feminincsm bistritamasa verdepodium 

viewscnt
Articole similare