Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se fac "blaturi" şi la Jocurile Olimpice? Întâmplare stranie la ediţia din 2014, din Rusia

Se fac "blaturi" şi la Jocurile Olimpice? Întâmplare stranie la ediţia din 2014, din Rusia

Jocurile olimpice

Comentarii

Antrenorul Jillert Anema a încercat să trucheze o cursă de urmărire din cadrul competiţiei de patinaj viteză, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, când pregătea echipa Franţei, a anunţat Comitetul Olimpic Olandez, conform L’Equipe.

"Jillert Anema a propus la 21 februarie 2014 să aranjeze lucrurile astfel încât Olanda şi Franţa să se înţeleagă cu privire la desfăşurarea cursei”, se arată într-un comunicat al forului olandez.

În urmă cu patru ani, Anema l-a abordat pe antrenorul echipei Olandei pentru a-l întreba dacă patinatorii săi pot încetini ritmul în primul tur al cursei de urmărire. Antrenorul olandez era îngrijorat că echipa Franţei, slăbită din cauza lipsei de formă a lui Alexis Contin, va înregistra un rezultat slab şi va pierde finanţare.

"Solicitarea sa a fost respinsă categoric”, a precizat Comitetul Olimpic Olandez, menţionând că în martie 2014 i-a trimis un avertisment în scris lui Jillert Anema.

“A fost ceva contrar valorilor olimpismului şi fair-play-ului”, a precizat Maurits Hendriks, şeful delegaţiei Olandei la JO de la Soci.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicefrantaolandahendriks,  

viewscnt
Articole similare