Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se votează retragerea lui Fenerbahce din campionat. Decizia, în mâinile a peste 25.000 de fani. Zi istorică în fotbalul mondial

Se votează retragerea lui Fenerbahce din campionat. Decizia, în mâinile a peste 25.000 de fani. Zi istorică în fotbalul mondial
Comentarii

Fenerbahce, unul dintre giganţii din fotbalul turc, vrea să se retragă din campionat. Acest lucru se votează la Adunarea Generală Extraordinară programată astăzi.

Fenerbahce, la un pas să se retragă din campionatul Turciei

Fenerbahce chiar ia în considerare să se retragă din campionat. Dacă la început acest scenariu părea doar o utopie, acum este din ce în ce mai plauzibil.

Concret, la data de 17 martie, Fenerbahce câştiga partida de pe terenul lui Trabzonspor, scor 3-2, la finalul căreia au avut loc incidente extrem de grave.

Supăraţi că cei de la Fener sărbătoreau victoria pe gazon, mai mulţi suporteri ai gazdelor au pătruns pe teren şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi jucătorii oaspeţilor. Mai mult, portarul oaspeţilor, Dominik Livakovic, a fost lovit cu pumnul în faţă în timpul încăierării. 

În urma acestor violenţe, 17 persoane, dintre care 12 implicate în incidentele de pe teren, au fost arestate. Pe lângă fanii care au invadat terenul de joc, au fost arestate şi cinci persoane care au îndemnat la violenţă pe reţelele de socializare, a adăugat ministrul Turciei.

Astfel, după cele întâmplate, Fenerbahce a anunţat că vrea să se retragă din campionatul turc, având în vedere riscul la care sunt supuşi jucătorii. 

O decizie în acest sens ar urma să se ia după ce a avut loc Adunarea Generală Extraordinară reunită astăzi, 2 aprilie, de Consiliul de Administraţie al clubului din Istanbul, după cum anunţă Fanatik din Turcia.

Astfel, Adunarea Generală Extraordinară de astăzi este în desfăşurare chiar pe arena lui Fener, Sukru Saracoglu. Clubul a anunţat că sunt prezenţi peste 22.588 de suporteri, care sunt şi membri ai clubului, astfel că s-a atins cvorumul.

Mai mult, sunt prezenţi şi peste 25.000 de fani ai lui Fenerbahce pe stadion care vor vota prin ridicarea mâinii. "Unii dintre ei spun că echipa ar trebui să rămână în Super Lig, alţii sunt de părere că ar trebui să se ia decizia retragerii", conform sursei menţionate.

Preşedintele lui Fenerbahce, discurs dur în faţa fanilor: ”Aceasta a fost ultima picătură. A fost într-o manieră organizată şi planificată. Spun asta clar”

"Aş dori să menţionez ce am trăit în meciul de la Trabzonspor. Aceasta a fost ultima picătură. Ce s-a întâmplat după meciul a avut loc într-o manieră organizată şi planificată. Acestea nu sunt doar evenimentele oricărui meci de fotbal. Spun asta clar, această situaţie a fost închisă ochii şi permisă.

Ne gândim asta pentru că ”Guvernarea şi departamentul de poliţie nu au putut oferi securitatea necesară într-un meci care era sigur a fi tensionat. Astăzi suntem la şedinţa adunării generale. Departamentul de Poliţie din Istanbul a luat măsuri de securitate mult mai bune!

Mereu am stat în picioare, nu ne-am aplecat niciodată. Este o Adunarea Generală cu adevărat extraordinară pentru că aţi umplut stadionul într-un timp foarte scurt în această perioadă a Ramadanului. Aveam inamici care nu şi-ar fi dorit să ajungem la această prezenţă şi să atingem cvorumul. Datorită vouă am reuşit.

Comunitatea noastră a fost obligată să întâmpine probleme legale, economice şi de natură socială pe parcursul multor ani. Motivul pentru care azi suntem aici este pentru a evalua şi a decide posibilele metode de luptă împotriva uzurpării muncii şi drepturilor noastre", a declarat Ali Koc, oficialul lui Fenerbahce, în faţa fanilor.

Afla mai multe despre: fenerbahceturciaadunarea generală extraordinara 

viewscnt
Articole similare