Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sebastian Colţescu a recunoscut în premieră cum a trecut de cele mai grele momente din viaţă: "Cel din 2008 a fost greu de depăşit. Am fost ajutat" | EXCLUSIV

Sebastian Colţescu a recunoscut în premieră cum a trecut de cele mai grele momente din viaţă: "Cel din 2008 a fost greu de depăşit. Am fost ajutat" | EXCLUSIVgalerie foto

Special

Comentarii

Sebastian Colţescu, unul dintre cei mai apreciaţi arbitri români din ultimii ani, a vorbit despre momentele de cumpănă din viaţa sa, atât pe plan personal, cât şi profesional.

Sebastian Colţescu oferă în premieră detalii din trecutul său

  • Sebastian Colţescu şi-a început cariera de arbitru în 1996, iar din 2003 a început să conducă meciuri din primele două divizii.

  • Absolvent al Facultăţii de Electromecanică, arbitrul din Craiova a condus şi meciuri internaţionale, iar din 2021 nu mai este pe lista FIFA, din care acum fac parte 15 arbitri România.

Sebastian Colţescu traversează o formă excelentă profesional, în ultimii ani, şi este unul dintre cei mai doriţi arbitri la centru la meciurile din Superliga. Însă, până să ajungă la prestaţiile apreciate de oamenii din fotbal, arbitrul a traversat două momente grele. 

În 2008, tentativa de sinucidere a lui Sebastian Colţescu a provocat multe reacţii în România, iar la acel moment Adrian Porumboiu susţinea că presiunea sistemului aproape că l-a doborât pe central. 

La peste un deceniu distanţă, în 2020, Sebastian Colţescu a fost nevoit să se apere în faţa acuzaţiilor de rasism, după un episod început de atacantul Demba Ba, în meciul de Champions League dintre PSG şi Başakşehir. 

Privind în spate, Sebastian Colţescu e mândru de cum a depăşit momentele grele, dar a recunoscut că eticheta de sinucigaş l-a urmărit şi l-a afectat. 

"Cred că eu am crezut cel mai mult în mine. Normal că au mai fost şi alţii, însă eu am crezut tot timpul în mine şi în momentele de cumpănă. Sincer, îmi era ruşine să ies din casă să fac antrenamente, pentru că mă întrebau vecinii, prietenii, de ce nu am meci şi mă duceam noaptea să fac antrenamente. 

Mi-a fost foarte greu, am avut momnete în care nici eu nu mai credeam în mine, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul prietenilor, cu ajutorul celor care au crezut în mine, cu ajutorul meu, pentru că mi-am dorit foarte mult să revin, am reuşit şi am putut să revin. Viaţa merge înainte şi am putut să fac lucruri, să ies din prăpastia din acel moment", a declarat Sebastian Colţescu pentru Orange Sport. 

Întrebat care a fost cel mai greu moment de depăşit, cel în care era numit sinucigaş sau scandalul în care a fost acuzat de rasism la PSG - Başakşehir, centralul a răspuns. 

"Da, au fost două momente cheie în cariera mea (n.r. - oftează). Sincer, dacă stau să mă gândesc acum, cred că cel din 2008 a fost mai greu de depăşit şi acolo făceam referire când spuneam că mergeam noaptea, mă antrenam, strâneagm din dinţi şi alergam câte 10-15 kilometri în parc la Craiova. 

Sebastian Colţescu: "Era fetiţa mea care mă motiva zilnic să merg înainte"

Şi acum, în 2020, cu incidentul de la Paris a fost un moment greu, pentru că era o chestie care în momentul de faţă este inacceptabilă. 

Dacă se dovedea că am greşit, pentru că în momentul de faţă vedeţi şi dumneavoastră că chestiile de rasism sunt în trend şi trebuie să ţinem cont... Dar ştiam că nu am greşit. Au fost oameni care m-au ajutat şi le mulţumesc pe această cale. Preşedintele Academiei Române ne-a trimis un act oficial.

S-a creat o emulaţie din partea omenilor simpli, oamenilor normali, iar asta m-a ajutat, chestii de federaţie, de comisie, oameni care m-au susţinut foarte mult. 

Oamenii de rând au fost solidari cu mine, au făcut şi acea campanie pe Facebook cu 'Je Suis Colţescu'. Ousmane N'Doye a vorbit cu Demba Ba şi foarte multe lucuri au venit din toate părţile.

Szymon Marciniak mi-a trimis mesaj de încurajare şi mulţi colegi pe care i-am cunoscut în delegările internaţionale. Mi-am făcut mulţi prieteni, Roberto Rosetti, din comisia UEFA, toţi cei care ne înconjoară m-au susţinut, era fetiţa mea care mă motiva zilnic să merg înainte", a mai spus Sebastian Colţescu pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: sebastian coltescusebastian coltescu carierasebastian coltescu momente grele 

viewscnt
Articole similare