Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Serbia a eliminat Rusia şi va juca finala Eurobasket cu Slovenia

Serbia a eliminat Rusia şi va juca finala Eurobasket cu Slovenia

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a Serbiei a învins, la Istanbul, reprezentativa Rusiei, cu scorul de 87-79 (48-34), în semifinalele Eurobasket şi va juca, duminică, finala competiţiei cu Slovenia.

Serbia a fost privată de mai multe piese de bază la acest turneu final, Milos Teodosic, Nikola Jokic, Miroslav Raduljica şi Nikola Kalinic, patru din cei cinci vicecampioni olimpici.

Este pentru a treia oară în ultimii patru ani când Serbia joacă o finală la marile competiţii, după Mondialul din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016, fiind opriţi doar de echipa Statelor Unite.

La Eurobasket, Serbia va juca prima sa finală după 2009 (când a pierdut în faţa Spaniei). Serbia a câştigat trei titluri de la ruperea Iugoslaviei, în 1995, 1997 şi 2001.

Liderul echipei, Bogdan Bogdanovic, campion european la cluburi cu Fenerbahce Istanbul şi care va juca la Sacramento Kings, în NBA, a reuşit 24 de puncte în semifinală, reuşind două coşuri decisive în ultimele minute.

De partea cealaltă, cel mai bun a fost Alexei Şved, cu 33 de puncte. Pivotul Boban Marjanovic (2,22 m) a contribuit şi el cu 18 puncte pentru învingători.

Serbia, care a fost învinsă de Rusia în prima fază a competiţiei, a condus pe tabelă de la începutul meciului şi a avut un avantaj de 16 puncte în al doilea sfert, finalul fiind însă destul de strâns, Rusia apropiindu-se la doar două puncte cu patru minute înainte de final.

Spania şi Rusia se vor întâlni finala mică, pentru medaliile de bronz.

 

Afla mai multe despre: eurobasketserbiarusiabaschetspaniasloveniasemifinalafinalaromania 

viewscnt
Articole similare