Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie incredibilă în drumul către EURO 2024: Irlanda trebuie să piardă cu Olanda pentru a păstra şanse de calificare

Situaţie incredibilă în drumul către EURO 2024: Irlanda trebuie să piardă cu Olanda pentru a păstra şanse de calificare

EURO

Comentarii

Irlanda, locul 4 în Grupa B, cu doar 3 puncte după şase etape, trebuie să piardă ultimul meci din grupă, contra Olandei, pentru a mai spera să ajungă la EURO 2024!

Cum este posibil? Totul se datorează noii competiţii organizate de către UEFA - Liga Naţiunilor - care trimite trei echipe la turneul final, dintre cele care nu au obţinut calificarea directă prin intermediul preliminariilor.

Irlanda va trebui să piardă!

Aşadar, în Grupa B, lupta pentru calificare a devenit simplă, după ce Franţa s-a calificat direct, de pe prima poziţie. Au rămas două naţiuni în cursa pentru locul secund: Grecia - 12 puncte şi Olanda - 9 puncte + un meci mai puţin disputat.

  • Irlanda este pe locul 4, cu 3 puncte, fără vreo şansă de calificare la turneul final din Germania.

Diferenţa se face în urma rezultatelor obţinute în Liga Naţiunilor - Olanda a evoluat în Liga A, Irlanda în Liga B, iar Grecia în Liga C.

  • Grecia are deja asigurată prezenţa în play-off, deoarece şi-a câştigat grupa din Liga C.

La EURO 2024 vor merge trei echipe - câte una din fiecare Ligă - A, B, C - după disputarea partidelor de play-off.

Vor fi alese câte 4 echipe pentru fiecare Ligă, care nu au obţinut calificarea directă din preliminarii. Dacă o Ligă rămâne incompletă, locurile vor fi atribuite următoarelor clasate din Liga Naţiunilor, din liga inferioară.

Aici ar putea fi marea şansă a Irlandei. În Liga A, Polonia şi Croaţia/Ţara Galilor nu se vor califica direct 100%, aşa că vor fi ”promovate” alte două locuri din Liga B - de pe locurile 5 sau mai jos, în afara celor calificate în play-off.

Dacă se întâmplă ceea ce se aşteaptă toată lumea - Olanda o învinge pe Irlanda şi se califică direct - Irlanda are mari şanse să prindă barajul.

Irlanda este pe locul 10 în Liga B, însă Serbia, Scoţia şi Slovenia sunt ca şi calificate la EURO. În această situaţie, lupta pentru play-off rămâne deschisă între Israel, Bosnia, Finlanda, Ucraina, Islanda, Norvegia şi Irlanda.

Ar fi, în fapt, şapte formaţii care s-ar lupta pentru şase locuri: 4 de play-off Liga B + 2 de play-off Liga A. În consecinţă, Irlanda nu ar fi calificată 100% în play-off, având nevoie şi de jocul rezultatelor.

Iată cum ar putea ajunge la baraj şi cu ajutorul celorlalte rezultate:

  • Cehia să se califice direct + una calificată direct dintre Israel, Bosnia, Finlanda, Ucraina.
  • Dacă Cehia ratează calificarea directă, merge în play-off-ul de Liga A - şi o singură formaţie din Liga B va merge în play-off-ul din Liga A. Rezultă o luptă în 7 pentru 5 locuri: 4 de play-off Liga B + 1 de play-off Liga A. Pentru a merge la baraj, Irlanda ar avea nevoie ca două dintre naţiuni - Israel, Bosnia, Finlanda, Ucraina, să se califice direct la turneul final.

Afla mai multe despre: euro 2024irlandaolanda,  

viewscnt
Articole similare