Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Soluţie şi pentru naţionala României? A fost pe lista lui Becali la FCSB, acum e lider într-un alt campionat

Soluţie şi pentru naţionala României? A fost pe lista lui Becali la FCSB, acum e lider într-un alt campionat

Stranieri

Comentarii

Campionatul Sloveniei nu este foarte departe de campionatul României. Cel puţin conform UEFA. Liga 1 ocupă locul 26 pe lista coeficienţilor, în timp ce Prva Liga e pe 28. În Slovenia, un fost internaţional de tineret român evoluează constant pentru cea mai puternică echipă din această ţară.

Alexandru Creţu, fost internaţional de tineret Under 21 al României şi echipier al formaţiei Politehnica Iaşi, a semnat în februarie 2018 un contract pe trei sezoane şi jumătate cu Maribor.

Creţu, care la un moment dat trezise interesul lui Becali pentru un transfer la FCSB, a plecat de la Iaşi la Olimpja Ljubljana, dar a avut nevoie de doar 25 meciuri în tricoul acestei echipei, pentru a atrage atenţia celei mai puternice echipe din Slovenia.

Maribor l-a transferat pe Creţu şi l-a folosit în 6 meciuri pe finalul sezonului trecut. În acest an, Creţu a devenit titular şi a bifat deja 2 meciuri în preliminariile Europa League, alte 2 meciuri în Cupa Sloveniei şi 7 meciuri în campionat. În total, Creţu are 12 meciuri în acest sezon pentru Maribor şi un gol marcat în Cupă.

Duminică, în etapa a 15-a din Prva Liga, Creţu a fost titular la Maribor care s-a impus cu 5-0 în deplasarea de la Celje. El a fost schimbat cu fostul ”timişorean” Dare Vrsic.

Afla mai multe despre: alexandru creţufcsbmariborstranieri 

viewscnt
Articole similare