Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sorana Cîrstea: "Mi-am sacrificat turneele de după un pic, dar mi-am dorit să fiu aici săptămâna aceasta şi să joc pentru România!"

Sorana Cîrstea: "Mi-am sacrificat turneele de după un pic, dar mi-am dorit să fiu aici săptămâna aceasta şi să joc pentru România!"

Tenis

Comentarii

Jucătoarea Sorana Cîrstea a declarat, sâmbătă, după victoria din meciul cu Carol Zhao, că săptămâna viitoare va juca la Doha şi prin prezenţa în echipa de Fed Cup şi-a sacrificat puţin competiţiile care vor urma, dar şi-a dorit să joace pentru România.

"Este o bucurie să aduc puncte pentru România. Sunt aici să joc, indiferent că e la simplu sau la dublu, voi face ce doreşte căpitanul, pentru că dacă mâine vom avea 3-0 vom juca doar pentru public. Va decide căpitanul. Luni, la 12.00 plec la Doha unde ajung la 19.00, iar marţi joc. Un pic mi-am sacrificat turneele de după, dar nu mă gândesc acum la asta pentru că mi-am dorit să fiu aici săptămâna aceasta şi să joc pentru România. De fiecare dată mă încarc pozitiv după echipa naţională", a spus Cîrstea.

Ea a precizat că România are valoare pentru a câştiga Fed Cup: "Avem valoare să câştigăm această competiţie şi avem atâtea jucătoare încât putea aduce trei echipe de Fed Cup acum, ceea ce e incredibil pentru o ţară ca România. Ne dorim toate să câştigăm această competiţie şi important este să fim sănătoase şi să venim cu inima deschisă".

Cîrstea a mai afirmat că i-ar fi părut rău să nu învingă, având în vedere atmosfera din sală. "M-au bucurat astăzi şi rezultatul şi atmosfera. Mi-ar fi părut rău cu o asemenea atmosferă să nu pot aduce prima victorie. Le mulţumesc fanilor, m-am simţit extraordinar. Am avut emoţii, nu mi se mai prea întâmplă. A fost un meci în care am jucat solid şi disciplinat şi sper să încheiem ziua cu 2-0". 

Sorana Cîrstea a mai declarat că se bucură că echipa este unită şi trage pentru acelaşi ţel, adăugând că se bucură că în această săptămână sunt lăsate deoparte obiectivele personale şi se luptă pentru România. Ea a făcut referiri şi la debutul lui Florin Segărceanu în calitate de căpitan nejucător, dar şi la dorimţa de a câştiga cândva Fed Cup. “A fost super cu dânsul pe bancă, comunicăm excellent, colaborăm foarte bine şi avem o conexiune foarte bună. Mă bucură enorm colaborarea dintre el şi Alina Tecşor, se completează foarte bine. Este foarte calm şi are experienţa necesară să ne aducă liniştea de care avem nevoie. Avem o chimie foarte bună şi ştie când să fie ferm ţi când să ne lase mai libere", a spus sportiva.

Cîrstea, locul 38 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Carol Zhao, locul 138 WTA, în primul meci al întâlnirii România - Canada, care se dispută la Cluj-Napoca, în Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei.

 

Afla mai multe despre: sorana cirsteafed cuptenis 

viewscnt
Articole similare